Посланик Карић на отварању почасног конзулата Грузије у Црној Гори
Братимљење Бара и Батумија, две велике луке, значајно за српске привреднике

0
2060

Почасни конзулат Грузије у Црној Гори отворен је у Бару, а свечаности је уз председнике парламената Црне Горе и Грузије Ивана Брајовића и Арчила Талакваџева присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Грузијом и са Црном Гором у Народној скупштини Србије.

За почасног конзула је именован привредник Раде Вујачић, којем је нерезиденцијални амбасадор Грузије у Црној Гори Заал Гогсаџе уручио традиционалне поклоне као што су крзнени гуњ од пресоване вуне, специјални нож кинџал и рог пун вина.

– Најава братимљења лучких градова Бара и Батумија значиће много и за српске привреднике, јер отвара простор за обимнији транспорт робе морским путем, која се потом из Грузије може дистрибуирати ка земљама бившег СССР али и Блиског истока. Велико ми је задовољство што присуствујем овом догађају на позив мојих колега из црногорског и грузијског парламента и увек ћу се као народни посланик заједно са народном посланицом Миланком Карић залагати у Народној скупштини Србије за неговање пријатељских односа са обе државе – нагласио је Драгомир Ј. Карић и додао:

– Овде сам и да дам искрену подршку Раду Вујачићу, који је завршио наш Међународни универзитет за биснис и управљање „Браћа Карић – Ломоносов“ у Москви.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име