БРАЧНИ ТУРИЗАМ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И КАЗАХСТАНА / Народни посланик Драгомир Ј. Карић најавио новину

0
3396

Народни посланик Драгомир Ј. Карић уручио је орден породице Карић Нурбаху Рустемову, доскорашњем амбасадору Казахстана на нерезиденцијалној основи у Србији (са седиштем у Будимпешти).

Указом новог председника Касима Жомарта Токајева у Србији је први пут отворена амбасада Казахстана и за првог амбасадора постављен је Габит Сиздикбеков, а Рустемов дипломатску службу наставља у Румунији.

– Ово је велика част за породицу Карић. Није тако лако стећи пријатеље којима можеш да даш не одликовање већ срце, а ми смо данас дали своје породично срце Нурбаху Рустемову. Као што је рекао председник Србије Александар Вучић са Казахстанцима смо више него браћа. Новост је да ће се отворити директна авионска линија између две државе, а имаћемо и једну нову врсту туризма за коју нисте чули до сада – брачни туризам! Тако ће се на породичној повезаности додатно зближити казахстански и српски народ. У Србији већ има стотинак Казахстанки које су се удале за наше људе, одлично говоре српски и чине срж казахстанске дијаспоре – рекао је Драгомир Ј. Карић, који је орден предао у своје, у име народне посланице Миланке Карић, почасног конзула Казахстана и председнице Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије, Богољуба Карића, председника и родоначелника БК групе, и свих чланова породице Карић.Амбасадор Рустемов се захвалио на указаној части и нагласио да је поносан што је одликован за јачање пријатељства и сарадње између српског и казахстанског народа. Истакао је да ће увек радити на унапређењу односа и још једном подвукао да Казахстан подржава територијални интегритет Србије и да ће тај став чврсто заступати у свим међународним институцијама.

Претходно је амбасадоре Рустемова и Сиздикбекова, као и народног посланика Драгомира Ј. Карића, члана Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном, примио председник Србије Александар Вучић, који је својим посетама Казахстану и државничким активностима подигао сарадњу две државе на највишу лествицу.

У Влади Србије уприличен је састанак и са премијерком Аном Брнабић на којем је разговарано о продубљивању билатералних односа и како да народна дипломатија помогне успостављању још боље климе за инвестиције, што је била тема и сусрета са министром спољних послова Ивицом Дачићем, који је амбасадору Рустемову захвалио на свеукупном залагању током његовог мандата.

У име Маје Гојковић, председнице Народне скупштине Србије, која такође одржава интензивне контакте са званичницима Казахстана, дипломате је примио потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић.

 

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име