Белоруси желе да производе лифтове у Србији

0
3255

Народни посланик Драгомир Ј. Карић након састанка у Минску

У Србији би ускоро могла да почне производња најсавременијих лифтова, који би се пласирали не само на тржиште држава бивше Југославије него и земља Европске уније.

Србија и Белорусија су на корак од реализације овог великог пројекта после веома успешног политичко-привредног састанка на којем је српску делегацију предводио народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства Србије и Белорусије и почасни конзул Белорусије у Београду. Он је у Минску разговарао са Борисом Коваљевским, чланом Сталног комитета Народне скупштине Белорусије за спољне послове и националну безбедност, који је уједно и генерални директор фабрике лифтова из Могиљова, и Генадијем Свидерским, првим замеником министра индустрије Белорусије.

Иначе, иницијатива за ову значајну инвестицију у нашу земљу потекла је од амбасадора Белорусије у Србији Валерија Бриљова када је недавно у Београду угостио Генадија Свидерског и високе званице из Белорусије, а том сусрету је присуствовао и Драгомир Ј. Карић.

И тада, а и приликом последњег састанка у Минску исказан је јасан став да простора за интензивнију привредну и економску сарадњу између две пријатељске земље и те како има, те да би тај сегмет међудржавних односа требало да што пре сустигне изузетно успешан политички однос који су развили председници Александар Вучић и Александар Лукашенко.

Треба нагласити да је у плану потписивање низа значајних стратешких споразума између Србије и Белорусије приликом најављене посете белоруског председника нашој земљи.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име