Амбасадор Русије: Односи Србије и Русије су на највишем успону

0
2643

Амбасада Русије приредила је пријем поводом руског државног празника Дана бранилаца Отаџбине, којем је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Амбасадор Александар Боцан-Харченко је у поздравном говору истакао да су Русија и Србија увек били на истој, правој страни у најтежим тренуцима историје и да се заједно боре против њене ревизије. Он је додао да је Дан бранилаца Отаџбине симбол патриотизма и јединства војске и народа.

– Ово је празник и ствараоца велике победе, а највећа од њих забележена је у Другом светском рату. Велику захвалност изражавам совјетским ветеранима који се с правом зову генерација победника. Садашња руска армија брижљиво чува традицију руске војске и спремна је да одговори на сваки изазов као и да помогне својим пријатељима – рекао је Боцан-Харченко.

Он је нагласио да је развој војно-техничке сарадње између Русије и Србије, који се дешава под непосредном контролом председника Владимира Путина и Александра Вучића, усмерен ка томе да би Србија имала чврст суверенитет и могућност да решава о својој будућности, независно од било кога, и да живи у стабилном региону. Истакао је да Русија није никада имала циљ и да неће никада имати циљ да прави поделе на Балкану и Европи и да се залаже за недељиву заједничку безбедност.

Навео је да се ове године Дан бранилаца Отаџбине обележава у Београду након посете руског министра одбране Сергеја Шојгуа. чији су, како је истакао, разговори са председником Вучићем и министром одбране Александром Вулином дали још један подстицај сарадњи две земље.

– Сада се наша сарадња и пријатељство, као и стратешко партнерство, налазе на највишем успону. Наши односи су прожети непрекидним дијалогом, састанцима између наших председника, а сада припремамо још један низ састанака. За нас је велика част то што ће председник Вучић обележити 75 година од победе у Другом светском рату у Москви, заједно са руским председником Путином – казао је Боцан-Харченко.

Свечаности су присуствовали и председница Народне скупштине Маја Гојковић, потпредседник Скупштине Верољуб Арсић, министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић, народни посланик Драгомир Ј. Карић, Симон Драгомира Карић, потпредседник ПСС и одборник у Скупштини града Београда, директор полиције Владимир Ребић, Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора, представници политичких партија, дипломатског кора, Војске Србије и верских заједница.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име