Ambasador Grčke priredio prijem povodom Dana nezavisnosti

0
2127

Ambasador Grčke u Beogradu Konstantin Ikonomidis priredio je svečani prijem povodom Dana nezavisnosti te zemlje i istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Grčke odlični i poželeo našoj zemlji sreću na putu ka Evropskoj uniji.

„Mislim da su naši bilateralni odnosi odlični, mada uvek ima prostora za unapređenje“, rekao je ambasador Ikonomidis novinarima.

On je naglasio da su odnosi između Srbije i Grčke zasnovani na jakim društvenim vezama.
„Imamo veliki broj grčkih investitora u Srbiji, uprkos krizi, a nadamo se da ćemo imati i veliki broj srpskih turista u Grčkoj i ove godine“, istakao je Ikonomidis.

On je poželeo Srbiji svu sreću na putu ka Evropskoj uniji i zahvalio svim srpskim prijateljima na čestitkama koje su mu uputili povodom grčkog nacionalnog praznika.

„Danas je Dan nezavisnosti Grčke, dan kada se sećamo kako je stvorena moderna grčka država posle revolucije koja je izbila 1821. godine. Danas odajemo poštu našim precima koji su se borili za ideale nacionalne nezavisnosti, demokratije, pravde i slobode“, zaključio je ambasador Ikonomidis.

Grčka obeležava 25. mart u znak sećanja na dan kada je 1821. godine počeo grčki rat za nezavisnost od Osmanlijskog carstva.

Prijemu u hotelu „Metropol“ prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, pripadnici diplomatskog kora, predstavnici verskih zajednica i međunarodnih organizacija u Srbiji, kao i ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime