Амбасадор Грчке приредио пријем поводом Дана независности

0
2321

Амбасадор Грчке у Београду Константин Икономидис приредио је свечани пријем поводом Дана независности те земље и истакао да су билатерални односи Србије и Грчке одлични и пожелео нашој земљи срећу на путу ка Европској унији.

„Мислим да су наши билатерални односи одлични, мада увек има простора за унапређење“, рекао је амбасадор Икономидис новинарима.

Он је нагласио да су односи између Србије и Грчке засновани на јаким друштвеним везама.
„Имамо велики број грчких инвеститора у Србији, упркос кризи, а надамо се да ћемо имати и велики број српских туриста у Грчкој и ове године“, истакао је Икономидис.

Он је пожелео Србији сву срећу на путу ка Европској унији и захвалио свим српским пријатељима на честиткама које су му упутили поводом грчког националног празника.

„Данас је Дан независности Грчке, дан када се сећамо како је створена модерна грчка држава после револуције која је избила 1821. године. Данас одајемо пошту нашим прецима који су се борили за идеале националне независности, демократије, правде и слободе“, закључио је амбасадор Икономидис.

Грчка обележава 25. март у знак сећања на дан када је 1821. године почео грчки рат за независност од Османлијског царства.

Пријему у хотелу „Метропол“ присуствовали су представници Владе Србије, припадници дипломатског кора, представници верских заједница и међународних организација у Србији, као и личности из политичког, културног и јавног живота.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име