Посланик Карић посетио Куленијаду
5316
post-template-default,single,single-post,postid-5316,single-format-standard,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Посланик Карић посетио Куленијаду

09 јун 2014, Posted by Snaga Srbije in Vesti

Протеклог викенда у Ердевику одржана је 15.-а, „Сремска куленијада“ коју је посетио народни посланик Драгомир Ј. Карић са својим сарадницима. Манифестацију традиционално организује Привредна комора Срема. „Сремска куленијада“ промовише и слави највреднији и најатрактивнији производ од свињског меса – кулен. То је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом.

Домаћини посланика Карића били су председник сремског округа Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Данијел Човић , члан ОО ПСС-БК Сремска Митровица Зоран Кричковић и члан ИО ГО ПСС-БК Миодраг Марковић.

У друштву страначког руководства сремског округа посланик Карић обишао је куленијаду, разговарао са излагачима и разматрао могућности пласмана њихове робе на тржиште земаља бившег Совјетског Савеза.

Традиција производње кулена у Срему дуга је скоро три века. Кулен се прави у свакој доброј сремкој кући и то искључиво од свињског меса прве категорије, соли и црвене домаће паприке. Производи се од памтивека на исти начин а тајна доброг кулена је умешност мајстора куленара да одреди праву меру.

Post a comment

five × 5 =