Veoma sam zadovoljan onim što su Karići napravili u Belorusiji / Predsednik Aleksandar Vučić obišao kompleks „Minsk Svet“

1
10374

Prvi čovek Srbije u pratnji predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića posetio velelepni „grad u gradu“ koji je delo „BK grupe“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je na poziv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka u Minsku gde su u petak svečano otvorene II Evropske igre, a njegova poseta se nije svela samo na trenutke velike sportske manifestacije.

Dvojica predsednika vodili su razgovore o uspostavljanju još dinamičnije saradnje, posebno u segmentu privrednog i ekonomskog razvoja. Predsednik Vučić je potom u pratnji predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića obišao strateške objekte i kompanije u beloruskoj prestonici.

– Vrlo smo zadovoljni poverenjem koje je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pružio srpskoj kompaniji. Ovo je veoma važno za nas i pokazalo se da naši ljudi mogu učiniti mnogo u korist beloruskog naroda i građana Minska. Ovo je direktna potvrda naše uspešne saradnje na raznim područjima zahvaljujući predsedniku Aleksandru Lukašenku, jer je to bila njegova ideja. On je učinio sve na najvišem nivou i po svim ekonomskim pitanjima. Naša saradnja je izvrsna i samo je treba ojačati i povećati u budućnosti – naglasio je predsednik Srbije nakon obilaska kompleksa i susreta sa Bogoljubom Karićem i njegovim saradnicima.

Milorad Dodik je ocenio da se odnosi između BiH i Belorusije mogu i trebaju razvijati i da je „čvrsto uveren da postoje novi pravci razvoja državne saradnje“.

U delegaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prilikom njegove zvanične posete Belorusiji bio je i narodni poslanik Dragomir J. Karić, počasni konzul Belorusije u Srbiji i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Belorusije u Narodnoj skupštini.

1 KOMENTAR

  1. Jebote ovaj veoma zadovoljan što su Karići napravili čudo u stranoj zemlji sa parama gradjana Srbije, ne zna se ko je veća budala, on, Karići ili gradjani Srbije

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime