Пријем поводом Дана победе

0
2275

Амбасада Русије у Београду организовала је пријем поводом 9.маја – Дана победе, на којем је амбасадор Александар Васиљевич Чепурин изјавио да су Срби и Руси увек били на страни правде и да су доказали да не побеђују они који имају снагу и новац, већ они иза којих је истина.

„Девети мај је наш заједнички празник победе над фашизмом. Руси и Срби су били и тада и увек на страни правде и праведности. И доказали су да побеђују не они који имају снагу и новац, већ они иза којих је истина“, рекао је Чепурин.

Пријему су присуствовали председник Србије Томислав Николић, председник руске Државне думе Сергеј Наришкин, чланови Владе Србије, међу којима министри унутрашњих послова, енергетике, одбране и финансија – Небојша Стефановић, Александар Антић, Братислав Гашић и Лазар Крстић, посланици руске Думе и Скупштине Србије Миланка и Драгомир Ј. Карић, Верољуб Арсић, Марјан Ристицевић, Милан Стевановић И други.

„Нама су рекли да су празници у Србији и да нико неће доћи, али видимо да се одазвало 99 одсто позваних“, приметио је Чепурин.

Амбасадор Русије је оценио да се данас одвија „трагедија братског народа Украјине“. „После Балкана, Југославије, радикални националисти су се подигли у Украјини. Као и пре 70 година у Хатину, они, овог пута у Одеси, спаљују живе цивиле“, рекао је Чепурин, наводећи да је у Одеси на тај начин убијено 50 људи.

„Они и њихови господари прете Русији“, казао је Чепурин и навео речи руског цара Николаја ИИ:“Претити Русији је лако, али је узалудно“, изречене пре једног века када су Русији претили због тога што је помагала словенским народима Балкана.

Компликоване проблеме, према речима руског амбасадора, треба решавати политичким дијалогом, а не претњама.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име