Почетна Председник

Председник

Aкадемик, доктор економије и филозофије Драгомир Ј.Карић рођен је 21. октобра 1949 године у Пећи, Република Србија.

Године 1972. дипломирао је на Факултету организационих наука Београдског Универзитета. Од 1988 године живи и ради у Москви (РФ). 1993 године изабран је за члана Украјинске Академије Аграрних Наука у Кијеву. Докторску дисертацију одбранио је 1994. године на Институту Аграрне Економије при Украјинској Академији Аграрних Наука и добио звање доктора филозофије и економике. Почасни је професор Социолошког факултета МГУ Ломоносов у Москви, председник и оснивач Међународног Универзитета за Бизнис и Управљање у Москви, редовни професор Академије за Трговину и Банкарство “Даница и Јанићије Карић” у Пећи, редовни професор на Институту за Аграрну Економију при Украјинској Академији Аграрних Наука. Осим тога руководилац је Међународне лабораторије за агробизнис у Кијеву и члан редакције часописа “Економика, закон и тржиште” који излази у Кијеву. Аутор је многих књига. Његова књига “Предузетнички маркетинг” издата је на руском, српском, украјинском и енглеском језику, а многобројни радови објављени у међународним часописима. 1996 године господин Драгомир Ј. Карић изабран је за члана Академије Социјалних Наука РФ у Москви, и самим тим добио звање Академика Академије Социјалних Наука РФ.

Драгомир Ј. Карић познат је широкој, како југословенској, тако и светској јавности. Носилац је многобројних државних признања и награда Југославије и других земаља, као и многих награда српске и руске православне цркве.

Један је од оснивача  Покрета СНАГА СРБИЈЕ -БК 2004. године. Његов је велики допринос омасовљавању и учвршћивању Покрета на политичкој сцени Србије. Од маја 2012. Године посланик је у Народној Скупштини Републике Србије.

Говори руски, албански и енглески језик.

Ожењен је супругом Хафом, има три сина Сашу, Симона и Југослава и кћи Данијелу.