Посланици Миланка и Драгомир Ј. Карић на слави код Карађорђевића

0
2186
Принц Александар Карађорђевић и његова супруга Катарина обележили су крсну славу Светог Андреја Првозваног, а патријах Иринеј служио је литургију у Дворској капели Св. Андреја Првозваног.По завршетку литургије славски колач пресекао је српски партијарх.“Тешка времена нису за нас Србе никаква новост. Рађамо се у мукама, живимо у невољама, боримо се са неприликама и војујемо без престанка. И побеђујемо. Доказ за то је чињеница да нас још има“, поручио је принц Алксандар том приликом.Патријарх је казао да је сваки дом у Србији и сваки дом Срба у расејању део краљевског дома, тако да је крсна слава принца Карађорђевића, крсна слава свих Срба.

У Белом Двору приређен је и славски пријем, поводом којег су Карађорђевићи угостили представнике владе, дипломатског кора, чланове Крунског већа, Крунског савета и Крунског кабинета, председнике општина, академике, као и представнике МУП-а и Војске.

Међу званицама били су и представници монархистичких клубова, међународних организација, домаћих и међународних невладиних организација, Ротари клубова, културних установа, спортских савеза, медија, здравствених установа, као и велики број угледних гостију из културног, политичког, пословног, академског и јавног живота Србије.

 IMG_4750
 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име