Poseta državno privredne delegacije Srbije Belorusiji (VIDEO)

0
2532

U glavnom gradu Belorusije, Minsku, održana je jedanaesta Međuvladina belorusko-srpska komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju. Delegaciju Republike Srbije predvodio je državni sekretar ministarstva privrede Dragan Stevanović i narodni poslanik i predstavnik Trgovinsko – industrijske komore Republike Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić.

Uz prisustvo ambasadora dveju republika NJ.E. Valerija Briljova i NJ.E. Veljka Kovačevića forumu su prisustvovali i privrednici koji su upravo i glavni nosioci čiji je zadatak da u narednim godinama dogovore međusobne poslove i naj taj način pored preduzetništva dodatno potvrde dugogodišnje prijateljske odnose srpskog i beloruskog naroda.

Gospodin Dragomir J. Karić naglasio je da je dosadašnja saradnja bila izuzetno uspešna kada su u pitanju kompanije koje u Srbiji sklapaju autobuse, traktore, a u narednom periodu i kombajne.

Sa druge strane, Srbija je istaknuta kao pouzdan partner u građevinarstvu, a kao primer data je BK grupa koja decenijama uspešno gradi ne samo u Belorusiji već i u drugim bivšim sovjetskim republikama.

Priivrednici su imali jedinstvenu priliku da međusobno razgovaraju i pokušaju da sklope dogovore, ali i zajedničke projekte.

Domaćini poslovnog fruma bili su ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Republike Belorusije Vladimir Koltovič i predsednik Beloruske trgovinsko industrijske komore Vladimir Ulahovič.

U toku boravka delegacije u Belorusiji biće održano više bileateralnih susreta na kojim će se razmatrati unapređenje saradnje dve zemlje.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime