Lazareva subota – krsna slava patrijarha Irineja (FOTO/VIDEO)

0
2227

Lazareva subota, veliki Hrišćanski praznik koji pada nedelju dana pred Vaskrs, krsna je slava Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja. Na lazarevu subotu, patrijarh srpski G. Irinej, Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je u beogradskoj Sabornoj crkvi. Po završetku liturgije, svete tajne pričešća i održane besede u patrijaršijskom domu presečen je slavski kolač a po običaju priređena je i trpeza ljubavi.

IMG_5552

Kolač je po tradiciji, u prisustvu domaćina Patrijarha srpskog G. Irineja i brojnih gostiju,presekao episkop šabački Lavrentije a sasluživao mu je episkop toplički Arsenije. Episkop Lavrentije poželeo je Njegovoj Svetosti dobro zdravlje i duhovnu snagu na kormilu naše svete crkve.

IMG_5404

Slavskom sabranju prisustvovali su direktor uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević,specijalni savetnik u vladi Srbije Vladimir Božović, a ambasador Belorusije u Srbiji NJ. E. Vladimir Nikolajevič Čušev i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić posle liturgije su se i pričestili. Među njima i ogroman broj dece koja se raduju zvončićima i vencima od vrbovog pruća.

Lazareva subota bila je krsna slava i počivšeg patrijarha Pavla.

IMG_5474

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime