Карић за Пинк: Америка и Европа мисле да санкцијама могу да остваре своје циљеве

0
1049

Увести санкције Русији, до те мере да њихов виолиниста не може да одржи концерт у Лондону, то су санцкије које се косе са границама здравог разума, рекао је у Новом викенд јутру Јоване Јеремић на телевизији Пинк Богољуб Карић.

Коментаришући санкције које су Русији, али и јаким бизнисменима који са њој сарађују, Карић је рекао да је реч о санкцијама које су увеле Америка и Европа, и додао да они сматрају да је то једна мера преко које могу да остваре своје циљеве.

– Увести санцкије Русији, до те мере да њихов виолиниста не може да одржи концерт у Лондону, то су санцкије које се косе са границама здравог разума – рекао је Карић.

Они су, каже, пословне људе који послују у Русији, као што је он, желе да заплаше.

– Желе да поруче да ће сви који послују са Русијом, добити санкције. Такође, претње Србији и притисци на председника Србије да уведе санкције су веома тешки, али их Србија добро подноси – рекао је Карић.

Како каже, Србија је имала херметичке санкције, и за време тих санкција смо, додаје, имали све.

– Све је функционисало и преживели смо то. Сада се све то вратило као бумеранг Европи и Америци. Сада они имају инфлацију са којом не знају како да се носе. Није ово данас Русија, која они мисле да јесте. Ово је Русија која је захваљујући Путину постала највећа сила у производњи пшенице и жита – рекао је Карић.

Како каже, запад не познаје данашњу Русију. Додаје да Рус може да живи и без једног долара, док његов колега на западу то не може.

– Санкције немају позитиван ефекат и не могу да угрозе функционисање Русије – рекао је Карић.

Коментаришући забрану прелета Лаврова и долазак Србију, Карић каже да је невероватно да се министру иностраних послова Русије не дозволи да дође у Србију.

– Србија је данас једина земља, а Вучић је једини човек који може да посредује и да разговара и са Русија, и са Кинезима, Американција, и тако даље… Србија је данас једино слободно острво у Европи, управо захваљујући председнику – рекао је Карић.

Како каже, свима је јасно каква је улога нашег председника данас.

– Сматрам да је погрешно што су Лаврову онемогућили да дође овамо – рекао је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име