ИНТЕРВЈУ БОГОЉУБА КАРИЋА ЗА КУРИР: Са Стивеном Сигалом ћу направити српски Холивуд

0
2188

Да ли бисте могли да нам дате неки детаљ о програмској шеми телевизије?

БКТВ ће имати програм који је већ познат грађанима Србије. Ново ће бити то што ће максимум програма бити сконцентрисан на економске теме по узору на амерички Bloomberg и руски РБК. Циљ нам је да едукацијом предузетника и индустријалаца максимално допринесемо економском развоју Србије. Поред ауторских емисија признатих економских стручњака на програму ће бити и информације о развоју и пословању најпознатијих компанија у земљи и свету. Информативни програм ће бити базиран, такође, на већ познатој шеми БК и Раша Тудеј. БКТВ неће имати забавне програме који су већ присутни, већ ћемо се кроз ауторске емисије из културе бавити очувањем наше традиције и баштине. Веома је интересантно да ће БК поред серије снимати и игране филмове.

Да ли ће нека од старих емисија сада бити поново пуштена у етар и какви новитети се спремају?

Почећемо са носталгијом која треба да подсети наше уважене гледаоце на БКТВ … И као и увек БКТВ ће имати и своја изненађења. Стивена Сигала,жели да направи „ Српски Холивуд“ . То је данас бизнис у којем се окрећу стотине милијарди евра годишње. Поред својих филмова које би реализовао у Србији и нашем региону, због добрих економских услова, позвао би и своје колеге да се прикључе том пријекту. Стивен Сигал се одушевио нашим глумцима и студентима са БК Универзитета, рекавши да постоји одличан потенцијал који може да помогне стварање Српског Холивуда. Дакле, све то је БКТВ.

Да ли ће ико од старих звезда и заштитних лица БКТВ бити позван и сада ? Примера ради, Зоран Баранац, Деки Пантелић, Славко Белеслин и још многи би радо прихватили тај позив…

Свакако би за нас била велика част да та имена поново видимо на БКТВ. Уколико не можемо да их добијемо да раде на БК учинићемо све да буду најбољи учитељи млађим колегама у својој БК телевизији. Младе наовинаре слаћемо на обуку у Њујорк и Москву.

ADI_3782

Ко ће бити нова лица ове телевизије од које грађани много очекују?

Србија има пуно младих и образованих људи, тако да ће најтеже бити направити селекцију па да оставимо то као изненађење.

Кога видите на месту главног уредника и директор ове телевизије?

Позвали смо Милана Микија Недића, некадашњег уредника БК.

Да ли би неко могао да наследи господина Тијанића на месту директора?
Тијанић је неспорно био велики мајстор свог заната, али свака генерација у Србији успева да створи човека који одговара захтевима новог времена. Ми смо и иначе виспрена и талентована нација.

Да ли бисте се поново активно укључили у политичку Сцену Србије?

Свакако не, јер ја данас руководим и одговарам за армију од 30 хиљада запослених а ту је и читава моја породица коју је Коштуница прогнао из Србије. То су послови које је започео мој брат Драгомир. Сада се бавим оним што најбоље знам. Сваки дан градим и подижем српске споменике у грађевини у Централној и Источној Европи. И те „градове у градовима“ називам по најзначанијин композиторима и сликарима од Моцарта, Рахмањина, Мокрањца до Далија, Рембранта, Пикаса. То је моја највећа политика.

15

Да ли мислите да ће се после априлских избора у Србији напокон створити атмосфера да се вратите у земљу?

Немогуће је да се врати време од пре 11 година када нам је Коштуница отео све што смо стварали више од четири деценије, када смо увезли опрему за МОБТЕЛ преко Русије у време најжешћих санкција које је свет видео и када су Коштуницини људи у фантомкама одузели од грађана БКТВ . Да сам Албанац или Хрват, сигурно да то Коштуница неби смео да уради. Пошто сам ја са Косова и равне српске Метохије, са коренима патријаршијским, лако им је било то да учине Србину.

Да ли Вам је неко тражио новац за политичку кампању у Србији или је сте можда самоиницијативно подржали некога?

Нико није тражио новац, никада. Свака партија би пожелела да има чланове породице Карић уз себе јер смо познати као вредни и марљиви људи. Никада ништа нисмо приватизовали. Све смо створили из темеља у Србији и свакој земљи где смо радили и дан данас градимо.

Такође, поред телевизије какве је све грађевинске инвестиције спремате за Србију?

Жеља моје породице је да у Србији изградимо Тесла град. То би уз Београд на води био још један капитални пројекат.

Да ли сте, некада Кришом долазили у Србију и колико пута ако јесте? Кружило је много прича да сте посећивали родну Пећ … шта Вам највише недостаје из Србије, наравно поред породице? Шта је оно што бисте поручили грађанима Србије?

Ја могу да путујем по целом свету слободно. Никакда и нико никакву потерницу замном није расписао. Она постоји само у Србији за Богољуба Србина. Све резолуције ЕУ су потврдиле да се ради о политичком прогону, насилном уништавању телевизије и целокупне имовине коју још увек Динкићеви стечејни управници пљачкају. Свуда сам добродошао, свуда радо виђен и приман. Само не у својој Србији. Сам МОБТЕЛ је Србији донео 1,8 милијарди евра а од укупне приватизације у државну касу је ушло 2, 2 милијарде евра.
Недостаје ми мајка а исту љубав осећам и према мајци Србији и свим грађанима.
Најгоре је прошло за Србију. Захваљујући премијеру Вучићу, Међународна заједница Србију сматра равноправним партнером. Остаје нам само да врата која је премијер отворио са Русијом, Европом, Америком и Кином на најбољи начин искористимо. И да Србе не напусти оптимизам него да учинимо то да свака кућа постане фабрика. Да се незапосленост смањи на 1 проценат и да Српкиње рађају децу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име