Formirano Udruženje srpsko-tunižanskog prijateljstva

0
2333

Na drugi dan Vaskrsa, najvećeg praznika pravoslavnih Hrišćana, u Beogradu je formirano Udruženje srpsko-tunižanskog prijateljstva. U prisustvu ambasadora Tunisa u Beogradu NJ.E. Maida Hamlaouia za predsednika je jednoglasno izabran narodni poslanik Dragomir J. Karić, inače član poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Tunisa u Republičkom parlamentu. Za potpredsednicu Udruženja izabrana je dr Marija Aleksić, direktor Muzeja afričke umetnosti, generalni sekretar Ivana Cvetković. Za počasne članove Udruženja izabrani su ambasador Majid Hamlaoui i dosadašnji predsednik Udruženja Miloje Popović Kavaja.

Udruženje će imati pet članova Upravnog odbora koji su takođe izabrani na istoj sednici. Uskoro bi trebalo da bude održana i prva Skupština.

Kancelarije udruženja nalaze se na Terazijama br. 28 a članovi mogu postati svi zainteresovani građani, poštovaoci istorije, kulture i tradicije ove zemlje Magreba. Udruženje je formirano kako bi nastavilo da neguje i unapređuje prijateljske odnose dva naroda.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime