Драгомир Ј. Карић: Очекујем победнички резултат (интервју за Вечерње новости)

0
1963

Какав резултат очекујете на изборима?

– Победнички, јер смо у коалицији са Српском напредном странком која убедљиво добија изборе и то не по резултатима анкета већ по убеђењу народа.

Које ваше конкретне циљеве можете да oстварите у коалицији са СНС-?

– Све оне циљеве који се односе на економски развој и просперитет
Србије. Одувек смо у томе били најјачи јер смо имали храбрости да будемо први у
свему! Направили смо експериментални уговор са државом Југославијом за време Тита 1972. Године створивиши прве приватне компаније у тадашњој великој држави који су примениле све републике. Све смо то поновили, на позив председника Михаила Горбачова у Русији а затим и у другим државама тадашњег Совјетског Савеза. После тога и у великој Кини.

Како да одговарате на тврдње да сте у напредњачкој коалицији само зато што
финансијски помажете тај савез?


– Данас једино СНС има изворе финансирања избора које је јавно представила грађанима . Сви остали своје изворе финансирања прикривају. Странка као што је СНС, на чијем челу је председник владе господин Александар Вучић нема разлога да тражи финансијере већ само домаће и иностране инвеститоре који Србију граде и враћају јој економску снагу.

Може ли та коалиција да спроводи конкретну спољну политику, а обзиром на то да су ту странке које се залажу искључиво за ЕУ или Русију, као и оне које су за паралелну сарадњу са Бриселом и Москвом?

– Премијер Вучић спроводи спољну политику у интересу Србије и грађана мудро, тако да је помирио Србију и са Истоком и са Западом, са Севером и Југом. Постао је драги гост Пекингу, Бриселу, Вашингтону а златне капије Кремља су му стално отворене. То уважавање и поштовање Србија и њени грађани нису имали од Тита до Вучића.

Рачунате ли на неко министарско место после
избора, и које?

– Искуство које имам посебно у централној и источној Европи са познанством најугледнијих пословних људи чији се бизнис мери милијардама евра и високих политичких званичника са више од четири деценије рада и ниједне тамне мрље у мојој каријери кандидује ме на све могуће функције које су везане за економски развој Србије. Мени је једино остало да своје огромно искуство ставим у функцију народа и Србије. Сматрам то врхом каријере да будем слуга својој влади и Србији.

Vecernje novosti 15042016

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име