БОГОЉУБ КАРИЋ: Посета Вучића Космету смирује тензије и зауставља сеобу Срба!

0
2309

Посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији највеће је охрабрења и најача подршка за народ који живи у јужној српској покрајини, истиче лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Богољуб Карић.

„Не знам ниједног председника који би био спреман да у оваквим околностима оде на Космет и разговара с нашим људима. Ово је заустављање сеобе Срба. Председник Вучић је храбар и смео човек који никада не гура проблеме под тепих. Његова посета Косову и Метохији има огроман значај да стабилизује ситуацију на Космету, пружи сигурност нашим људима који живе доле и да им потврду да нису сами, да је Србија уз њих“, истакао је Карић гостујући у јутарњем програму телевизије „Пинк“.
Према његови речима Вучић данас иде у свој дом, своју кућу у којој ће бити најсрдачније дочекан.

„Вучићева поста је најважнија подршка коју српски народ на Косову у овом тренутку може да добије”, сматра Карић.

Говорећи о убиству лидера Грађанске Иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића Карић каже да је ово убиство имало за циљ да се дестабилизује српки народ на Космету и да се дестабилизује Србија у тренутку када стреми да буде економски најјача сила у југоисточној Европи.

“Оливер Ивановић је био српски херој, човек који је радио све како би спречио исељавање и протеривање нашег народа са Косова и Метохије. Био је човек који је много дао за мир и суживот људи на Косову. Његово убиство се није случајно догодило“, оцењује Карић.

Каже да сви који злоупотребљавају трагедију која је задесила породицу Ивановић губе политичке поене, и „да народ то све види“.

Додаје и да су све те злоупотребе уперене против српског народа на Космету, Срба и Србије.

Према његовим речима данас у Пећи има мало Срба, али приметно је, каже, да се они захваљујући политици коју води председник Вучић, полако враћају.

“Неопходно је да се људи који живе на Косову и Метохији економски повежу са структурама у Србији”, сматра Карић.

Он истиче да народ Вучићу верује, и да је захваљујући његовој политици Србија данас цењена у целом свету.

„Нема врата у свету која нам нису отворена. Наши пословни људи, али и грађани имају потпуно другачији третман где год да се појаве.“

Говорећи о београдским изборима, на које Покрет СНАГА СРБИЈЕ БК иде у коалицији са Српском напредном странком, Карић каже да очекује апсолутну победу.
„Сигуран сам да наша коалиција неће имати испод 54 посто на београдским изборима. Београд је данас потпуно други град, сређују се фасаде, ради се, гради се, и људи то виде“, рекао је Карић приметивши да у Србији данас нема озбиљне опозиције.

„Србија треба да ради, гради и рађа. Срба ће бити 10 милиона. Нећемо ратовати ни са ким, али ћемо их економски све поразити. Зато подржавам политику Александра Вучића“, закључио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име