Интервју Богољуб Карић

0
2522

Богољуб Карић је коначно после седам година бекства из Србије у ексклузивној исповести за Недељник открио да у последње време најчешће борави у Багдаду и да ће се вратити у Београд само уколико тужилаштво поштује закон и укине оптужницу. Карић први пут говори о томе како проводи време у изгнанству, ко је најодговорнији за његов прогон, које службе су му дојавиле да бежи, али и шта би се десило уколико би неко покушао да га ухапси. Творац БК гиганта анализира резултате бивше и садашње власти, најављује шта планира да гради у Србији, ко му све недостаје, кад му је било најтеже, како је финансирао политичке странке, одбацује оптужбе да се обогатио уз повластице државе…

Спрега српских мафиокартела, центара моћи, криминално-корумпираних политичара и појединих медија, претворила је Србију виртуелно – у земљу чуда: у Србији све цвета, Дунавом и Савом тече млеко, а на дрвећу расте новац. Циљ те кампање био је да грађанима пренесе поруку како им је Богољуб крив за све. А наш народ каже: Повика на вука, а лисице месо једу

Умешао сам се својим програмом у интересе мафијашких нарко-картела које штите највиши државни моћници. Свакако да бих ја био за њих Божја казна и не бих им опростио пљачку коју су преко криминално корупционашке политике спровели. Морали би сваки цент да врате Србији, иначе би им све било одузето, а они би одговарали не по члану 359, за злоупотребу службеног положаја, већ по члану закона за национално подривање и уништавања Србије и њених грађана, као и за уништавање свих институција у земљи

Дач млађани Шулц коначно после више кривичних пријава мора да буде приведен правди и одговара за све што је учинио с Мартином Шлафом. Сада неће моћи да се позива на имунитет иако је посланик. Много смо материјала сакупили, као и снимака који јасно потврђују да су они креатори монтираног процеса против мене

Сви они који не буду могли да следе ту Вучићеву динамику, мораће сами да оду или ће бити почишћени. Посвећен је Србији потпуно и она му је на првом месту, чак и испред породице. Врло је важно да је млад, енергичан и оперативан, човек који има решења и брзо доноси одлуке. То је оно што је данас Србији неопходно да би успела

Замислите Србију у којој министар полиције на конференцији за штампу објављује да је Богољуб Карић шпијун и издајник, јер користи мобилну телефонију за шпијунирање српске владе у корист косовске владе. А власт пуна издајника, и оно што треба и што не треба предавали су страним службама. Пожалио ми се један званичник Америке, каже, не знамо шта да радимо у Србији, нико им ништа не тражи, а они доносе документа, причају, измишљају све и свашта, оптужују једни друге, да је наша служба у чуду. Никад се није срела с таквим људима. То нам је била власт, па није случајно што смо у овој ситуацији

Група 22 хтела је да ме убије, то су људи који су украли 50 милијарди евра

Богољуб Карић је открио тајну која је седам година копкала јавност у Србији – где се налази један од најчувенијих српских бизнисмена. Карић је у ексклузивној исповести за Недељник признао да је најчешће у Ираку, мада обилази разне дестинације, попут Венецуеле, а више пута је био и у Пећкој патријаршији. Обећава да ће се вратити у Србију само уколико тужилаштво поштује закон и укине оптужницу.

Карић је коначно отворио душу и говорио о томе како проводи време у изгнанству, ко је одговоран за његов прогон, ко му је „дошапнуо“ да побегне, а тврди и да је два пута избегао убиство. Творац БК гиганта је анализирао резултате бивше и садашње власти и најавио да ће у нашој земљи градити „Србија wорлд“ од три милиона квадратних метара, као и да ће од Београда направити најјачи финансијски центар у региону.

Како се осећате после седам година изгнанства из Србије?
Доживео сам судбину немалог броја српских великана, људи попут мене који су прогањани из Србије вековима, само зато што су имали другачије мишљење, имали богомдану способност, мудрост да спасу Србију и учине је бољом, напреднијом. Такви су имали визију и стратегију која се најчешће не може стећи на универзитету, већ се такви рађају. Наш народ каже: Бог му је подарио моћ да види будућност боље од других и има решења за оно што обично мало овоземаљских људи може.

Питате ме како се осећам?
Нисам ниједног тренутка дозволио да ме обузму мржња, туга, депресија, и да се предам тадашњим неспособним политичарима који су ме прогањали. Као човек који се никад није бавио њиховим послом, „отворио сам им небо“ и показао како да политика и политичари буду најбоље слуге свом народу. Србија је уморна од салонских политичара, који чим дођу на власт забораве народ, а Србију виде као своју приватну банку.

Ја имам две мајке: мајку Даницу која ме родила и Србију у којој сам рођен. Свакако да ми је тешко пала неправда и монтирани судски процес који су осмислили неки од тадашњих политичара заједно с Мартином Шлафом и Дачом млађаним Шулцом. Није им било довољно да само мене прогањају, већ су то учинили целој мојој породици, менаџменту и свим људима у нашем покрету.

Продајом две хиљаде компанија, банака и свега онога што су могли продати према званичним подацима, које је изнео тадашњи министар за приватизацију Предраг Бубало, држава Србија је добила око две милијарди евра, а само један Мобтел, који сам ја направио, а они отели на криминалан начин, донео је Србији исто толико – две милијарде евра. Не треба заборавити да постоје сви докази, да је Дач млађани Шулц водио кампању да сам ја опљачкао Мобтел и да исти не вреди више од двеста милиона евра. План је био да мене прогласи криминалцем, а Мобтел продају Мартину Шлафу за двеста милиона евра и за себе остваре огромну добит у препродаји Мобтела. Оптужили су мене, моју породицу и цео менаџмент за злоупотребу службеног положаја. Замислите менаџмент који је створио најбољу компанију са најсавременијом технологијом, у време најжешћих санкција против Србије, какву свет није видео. Такву компанију у то време нису имале чак ни државе у региону које су биле без међународних санкција. Само захваљујући мени, који сам обавестио све владе западних држава и њихове амбасадоре у Србији, спречио сам план Млађана Динкића да Шлафу прода Мобтел за двеста милиона евра, већ да се мора ићи на тендер, тако да је Мобтел продат Теленору за осам пута већу цену. Нормално, Мартину Шлафу су дали друге бенефиције како би му се одужили за сарадњу и учешће у отимању Мобтела.

Да ли бисте нам открили где се тренутно налазите пошто је јавност у Србији често лицитирала на којој сте локацији стационирани?
У последње време сам најчешће у Ираку.

Било је разних спекулација да сте узели нечији азил, пре свега руски? Јесте ли?
То је све део пропаганде српских мафиокартела који су последњу деценију опљачкали Србију и наш народ, за више десетина милијарди евра. Њима је потребна кампања против мене, јер године пролазе, а они нису урадили ништа за државу, осим што су кроз криминалну приватизацију на највећи број српских фабрика ставили Богољубове ланце и катанце. Уз то, ти велики „светски економски експерти“ су тражили да им Цветковићева влада још додељује милијарде евра кредита, санира губитке, а плус не плаћају порезе, социјално, здравствено и пензионо осигурање радницима. Људи моји, то не постоји нигде на свету, за то се у свакој држави иде на робију.

Али ти закони не важе у Србији. Спрега српских мафиокартела, центара моћи, криминално-корумпираних политичара и појединих медија, претворила је Србију виртуелно – у земљу чуда: у Србији све цвета, Дунавом и Савом тече млеко, а на дрвећу расте новац. Циљ те кампање био је да грађанима пренесу поруку како им је Богољуб крив за све. А наш народ каже: Повика на вука, а лисице месо једу.

Поручили сте да се нећете враћати у Србију, али по политичким кулоарима и даље се шушка да бисте могли да промените одлуку и да се вратите. Колико су тачна та нагађања?
Тренутно сам презаузет великим грађевинским пројектима који су прихваћени од влада многих земаља и на њима се интензивно ради. Последња презентација Влади Ирака пројекта „Багдад Wорлд“ од 5.700.000 квадратних метара по концепцији је „град у граду“ и представља највеће достигнуће наших архитеката и стручњака у свету. Вредност пројекта је 12 милијарди долара. Мој циљ је да трећу генерацију Карића и децу мојих колега, који са нама раде већ четири деценије, научим послу како би сутра могли да се носе с највећом међународном конкуренцијом. Не могу да оставим ни наслеђене послове од Драгомира и Зорана Карића, које они три деценије развијају у свету. Те пројекте могу данас једино ја да водим и зато је моје присуство неопходно.

А има ли истине у спекулацијама да су ваш повратак већ договорили председник Томислав Николић и патријарх Иринеј?
Нема потребе ни за каквим тајним договорима. Закон Србије, који је усвојен у Скупштини децембра прошле године, а ступио на снагу 15. априла ове године, у потпуности следи резолуцију Европског парламента, која каже да власник компаније и одговорно лице у страној компанији не може бити оптужен за пословање које води директор или одговорно лице у Србији. На пример, власник и директор Фијата у Италији не могу бити одговорни за пословање Фијата у Крагујевцу. Тога нема ни у једној држави, па је зато Европска унија захтевала да се обезбеди сигурност иностраних инвеститора и спречи њихово рекетирање злоупотребом власти.

Председник Николић је потписник тог закона по Уставу Србије, и по том новом закону мој предмет се не може преквалификовати на члан 234. Чак и претходна власт, која је спровела мој политички прогон, свих ових година није подигла оптужницу, посебно што је за то исто дело тужилаштво једном већ одустало 2005. године, да би после тога поново подигли одбачену оптужницу, само тада са још гором Гебелсовом пропагандом. Свако друго тумачење било би већ виђено силовање правде и поновна злоупотреба појединаца у власти, а посебно у правосуђу.

Ипак, за српску јавност донекле је било изненађење када сте ви и ваша компанија добили подршку од патријарха у Москви. Шта вам значи та подршка?
Морам да вас подсетим да су њихове светости, од патријарха српског Германа до патријарха Павла и Иринеја својим посетама увек давали подршку нашој породици и компанијама, као и свим другим верницима. Кад је његова светост патријарх Герман пре много година посетио наше фабрике у Пећи на Косову, био је величанствено дочекан. Четири стотине запослених, Срби, Албанци, муслимани… с великим поштовањем љубили су руку патријарху Герману. Исто тако је његова светост патријарх Павле посетио нашу централу у Москви, Канади, Пећи, Америци и целом свету где је боравио. То је природно, када си Србин, верујеш у Бога јединога и њему се клањаш. Посебно желим да истакнем посету његове светости патријарха московског и целе русије Пимена, као и његове светости патријарха московског и целе Русије Алексеја, који су долазили не само у Србију већ и у Пећ, Пећку патријаршију, у наш дом, код наших родитеља Јанићија и Данице.

За време бомбардовања Србије 1999. наш отац, Јанићије, добио је орден руске цркве лично од његове светости патријарха Алексеја. И Драгомир је такође добио многа одликовања од руске цркве за све што је учинио са својом породицом и запосленима на обнављању многих манастира у Русији. Као мисионар у то комунистичко време говорио је свим тадашњим државним функционерима Русије и Украјине шта је вера и убеђивао их да се врате својој цркви. Прва освештавања наших фабрика и компанија у Совјетском Савезу ми смо организовали. Његова светост патријарх московски и целе Русије Кирил два пута је као митрополит посетио Пећ и нашу породицу, где је био задивљен како је једна српска породица Карић међу Албанцима и петсто година под Турцима успела у потпуности да очува веру, традицију, језик и српску културу. То је историја коју неки представници наших медија не схватају. Мисле, ако су они на продају, да је и вера на продају. Не може се, господо, великим донаторством купити милост цркве, а онда је оптуживати, ако вам у неком моменту није по вољи. Вера је нешто друго, зато и није чудо да Карићи ове године једини у Србији обележавају 250 година породичног грба, као и јубилеје – четири деценије од оснивања прве југословенске породичне компаније и три деценије од оснивања прве совјетско-југословенске мешовите фабрике у Москви.

Морате признати да је мало нејасно или бар нелогично зашто чекате с повратком у Београд кад је ваша странка Покрет „Снага Србије“ коалициони партнер најјаче странке СНС, а и члан сте владајуће коалиције?

Било је потребно време да се створе сви законски услови за обуставу поступка против мене. Као што видите, Србија има много већих проблема од Богољубовог. Ви сте навикли, вероватно због поступања бивше власти, која је све решавала преко колена, телефонским позивом хапсила, оптуживала, судила без доказа свим политичким противницима. Имали су и самоубијених у притвору, а тај план постојао је и за мене. Као што видите, то им није успело. Знате одлично како је прошла реформа правосуђа, коју је критиковала и Европска унија.

Што се тиче мог случаја, по закону Републике Србије могућа је само обустава поступка. Приликом недавне посете интерпарламентарне делегације Ервопског парламента Србији, господин Едуард Кукан захтевао је од највиших државника Србије да се поступи по Резолуцији Европског парламента и закону Србије и обуставе предмети против мене и свих оних који су власници и одговорна лица компанија ван Србије.

Такође је и господин Штефан Филе у последњој посети Србији поставио питање злоупотребе члана 359 Кривичног закона и немогућности преквалификације у члан 234 за поменута лица. Известилац Европског парламента за Србију, Јелко Кацин, на једној конференцији за штампу јасно је рекао да се ради о закону који политичарима служи за рекетирање српских индустријалаца и предузетника. Мој тим и ја смо доставили хиљаде докумената Бриселу и другима којима смо доказали како су рекетирани, хапшени поједини људи и како им је власт уништавала компаније. Сви ти случајеви данас се морају проверити, чак и они који су пресуђени, јер и за то постоји основ у резолуцијама Европског парламента, а не да се генерално врши преквалификација свих предмета.

Породице лица против којих су покренути такви поступци су иницирале формирање удружења на челу с Миланком Карић, народним послаником, које ће се борити за испитивање сваког таквог случаја, где су индустријалци и власници приватних компанија хапшени, да се испита сваки случај индустријалаца и предузетника, које је шиканирала, рекетирала и затварала бивша власт. То је правило важило од локала па до централе. Над тим породицама и њиховим запосленима ових десет година спроведен је невиђен терор: премлаћивали су људе, затварали им компаније, труднице су у осмом месецу терали с посла… О томе нажалост ни један медиј у Србији није извештавао. Ти политички батинаши се морају позвати на одговорност како се то више никоме не би поновило.

Драган Марковић Палма се чак јавно заложио за ваш повратак, тврди да сте заслужили орден…
То је прави српски домаћин. Хвала му на томе што је смео да каже истину.

Стиче се утисак у јавности да се заправо нечег плашите. Од кога? Дачићеве полиције или одлазећег министра Млађана Динкића, којег сте оптуживали да је најодговорнији за ваш прогон? Или можда Александра Вучића, који води озбиљну борбу против корупције и криминала?
Да су вама два пута организовали убиство, и ви бисте се плашили. Нисам толико луд да потцењујем Мартина Шлафа или Дача млађаног Шулца. Ако вам неко противзаконито одузме банку, која до дан данас није ликвидирана и поред 11 судских решења у нашу корист, Врховног суда СР Југославије, а потом Србије, која никоме није остала дужна ни један цент, нити се бавила пирамидалном штедњом, трговином наркотицима, продајом оружја шверцом нафте, па ако вам тај неко још уништи осигуравајућу компанију, БК телевизију, Астра групу, БК компанију и све оно што сте породичним бизнисом стварали четири деценије у бившој Југославији и бившем СССР, и знајући да је све то вредело више милијарди евра, тај неко је спреман и да вас убије. После свих ових година ствари су се промениле… Они знају ко мене обезбеђује и да се било какав покушај те врсте не би добро завршио ни за њих.

Али, сад су на власти Дачић и Вучић…
Што се тиче Ивице Дачића и првог потпредседника Александра Вучића, немам никакав разлог да их се плашим. Дачић је доказао да је мудар и прагматичан политичар и сам Бог му је послао Вучића. Заједно с председником Николићем су сјајан тим. Вучић је најжешћи борац против криминала и корупције и има искрену намеру да Србији врати све оно што је последњих деценија изгубила, што, признаћете, нимало није лако. Знајући његове способности, а посебно љубав према Србији, сигуран сам да ће све учинити да Србија добије нове и чврсте темеље на којима ће било која следећа власт лако наставити њену даљу изградњу.

Сви они који не буду могли да следе ту Вучићеву динамику, мораће сами да оду или ће бити почишћени. Посвећен је Србији потпуно и она му је на првом месту, чак и испред породице. Врло је важно да је млад, енергичан и оперативан, човек који има решења и брзо доноси одлуке. То је оно што је данас Србији неоходно да би успела. Ничим Бог није казнио Србију да она не може бити лидер економски, културни и научни у региону. Само треба да министри и сви други државни службеници више времена посвете послу. Такође, сви посланици позиције и опозиције треба да подрже стратешке пројекте Србије који треба да представљају Свето писмо за сваку будућу политику која дође на власт, и да парламентарци не проводе време само у парламенту, већ да се крене на терен код свих грађана и својих гласача, да се промовише политика Вучићеве Србије.

Мислите да судбина Србије зависи од Вучића?
Вучић има велико политичко искуство и може да почисти сав коров у Србији, и да уозбиљи политичку сцену како би имали одговорне политичке партије, јер је прошло време у којем су многе партије деловале као интересне групе чији је једини задатак био разбити и опљачкати Србију. Те такве странке су одговорне за уништење и распродају српске привреде, испумпавање преко педесет милијарди евра из џепова грађана Србије, и против појединаца из тих странака истрага мора да се спроведе да се утврди ко је крив, с обавезом да Србији врате бар двадесетак милијарди евра од тих педесет. С тим парама би могла Србија да се раздужи и крене у економски развој.

Бизнисмен Милан Беко тврди да је финансирање странака најгора инвестиција у Србији. Имате ли ви такав осећај?
Немам, напротив, странке немају средстава и сви они који имају услова треба да помогну демократизацији Србије. Разлика је у томе што раније није постојао закон, а сада хвала Богу постоји, и то се може најјавније радити. На Западу кад помогнете странку добијете захвалницу, и њихова партија, били ви њен члан или не, водиће рачуна о вама и вашим интересима у држави у складу са законом. Јер, ако ми који можемо, не помогнемо, онда се све то претвара у корупцију. То време полако али сигурно долази и у Србији. Кајем се што сам неке помагао и погрешно проценио да ће радити у интересу Србије и српског народа, али шта да радите – живи људи греше, па и ја.

Јесу ли у праву политички противници напредњака који тврде да сте финансирали СНС, односно председника Николића?
Први пут од вас то чујем.

Да ли је после толико година дошло право време да обелоданите које сте све политичке странке у Србији финансирали?
То није никаква тајна. Све сам то много пута поновио, све у оно време сам помагао врло скромно с неком рекламом у медијима или нашим часописима.

Како ћете реаговати уколико будете ухапшени кад се вратите, што уосталом поједини државни званичници најављују?
Људи моји, свакоме ко има и десет грама мозга јасно је да ја, који сам направио компанију Мобтел са БК групом из Москве, где је држава применила уговор који смо ми преузели од америчке компаније и преко руске БК компаније основали Мобтел од кога је живело десет хиљада породица, да је ми никад не би уништили, већ да су људи тадашње власти тражили да им препишем тридесет одсто да буду власници компаније, што сам ја одбио, као и рекет од 20 милиона евра.

Свакако да сам све то одбио и годинама с мојим адвокатима правио уговоре који и данас постоје не би ли добили у времену и дозвали се памети ти људи да то никада не могу добити. Они су ми одмах као освету показали да, ако не пристанем, крећу с одузимањем прве југословенске приватне банке, што су учинили и са свим другим компанијама, а паралено су ангажовали цео инспекторат за привредни криминал, тужилаштво и све оруђе које су могли да пошаљу. С друге стране долазили су наводно пријатељи да ме убеђују да ми неће ништа остати и све ће узети, па ће ме и убити ако се не сложим. Ви не можете ни претпоставити каква је мафија управљала Србијом.

Па зар не видите да је Србија постала најсиромашнија држава у Европи, с највећом стопом незапослености, смртности, и у свему смо први што је негативно за државу и народ? Тим мафиокартелима се нисам предао јер сам видео шта раде нашим индустријалцима. Напротив, обновио сам удружење индустријалаца и предузетника старо два века, где се за кратко време учланило десетине хиљада српских домаћина. А власт је с интересним групама и центрима моћи формирала мафиокартелску Групу 22 као одговор Србији и грађанима. Само ти људи из Групе 22 имаће право да раде по Србији шта хоће, од приватизација до свега. Држава је постала њихова, а грађани обична раја која им смета и не зна ништа.

Могу да је уништавају и пљачкају до миле воље јер су имали договор с тадашњим властима да деле све што опљачкају по Србији. Покажите ми једног од тих картела у Србији који има уговоре вредне милијарде долара пројеката и радова ван Србије, који запошљавају Србију и плаћају доприносе и порезе. Они су повлашћени у свему и они су одговорни, заједно с тадашњом влашћу, за економско пропадање и уништавање Србије.

Зато је Вучић у праву кад каже да ће бити још већих имена у даљој истрази у вађењу корена постојећих мафиокартела. Без потпуног чишћења Србије од тих мафиокартела, Србији нема спаса, а ни Вучић ни Дачић не могу завршити посао у стварању једне друге Србије која је потребна нашим грађанима. То ће бити жестока борба и њу само Вућић може, уз подршку свих државних структура, да реши. Да ту хоботницу у потпуности уништи. С друге стране, то није лако јер су многе на власти поставили управо ти људи из мафијашких нарко-картела, и биће великог отпора. Али, с тим државним функционерима који пружају отпор у ликвидацији мафијашких нарко-картела треба се такође немилосрдо обрачунати и видети зашто су они свих ових година имали високе државне позиције, а толерисали су и омогућавали да се корупција шири и Србија доживи националну пљачку и беду. Што се тиче Мобтела и мог случаја, то је све јасно – Србија је добила милијарде евра преко пореза и доприноса од продаје Мобтела.

Покажите ми једну српску компанију која је донела Србији такав капитал. Мобтел је три пута бомбардован: једном од НАТО, где је уништено 70 одсто мреже и предајника, и два пута од српских мафиокартела полицијским упадом специјалних јединица, кад се нисам сагласио да тој владајућој мафији пренесем 30 одсто приватног власништва. Трећи пут је напад на Мобтел извршио Дач млађани Шулц с Мартином Шлафом уз помоћ власти. Само још на мене нису послали ратну авијацију тадашње југословенске армије.

Данас су они од цењене, поштоване и чувене српске војске која је била за пример и коју је ценила и уважавала свака сила – па и НАТО је то признао, да је био у чуду после толико бомбардовања што никакву штету није успео да нанесе нашој војсци – прошла власт претворила у ловачко друштво. И то је задатак који је покренуо Вучић, да се војска обнови и да се посвети дужна пажња српској славној армији. Ово само говори колико је посла потребно да се обнови оно што је уништено у Србији, јер се власт само бавила својим бизнисом, а Србија им је служила као банка где су у свако време могли да пљачкају и отимају све што хоће, као највећи србомрсци. Циљ су извршавали по налогу страних лобиста да Србију баце на колена и униште је потпуно.

Замислите Србију у којој министар полиције на конференцији за штампу објављује да је Богољуб Карић шпијун и издајник, јер користи мобилну телефонију за шпијунирање српске владе у корист косовске владе. А власт пуна издајника, и оно што треба и што не треба предавали су страним службама. Пожалио ми се један званичник Америке, каже, не знамо шта да радимо у Србији, нико им ништа не тражи, а они доносе документа, причају, измишљају све и свашта, оптужују једни друге, да је наша служба у чуду. Никад се није срела с таквим људима. То нам је била власт, па није случајно што смо у овој ситуацији.

Поједини медији наводе да ће сва кривица за пословање Мобтела бити пребачена на вашег брата Сретена, који је тешко болестан, док ћете ви бити амнестирани одговорности. Постоји ли такав договор породице Карић с државном администрацијом?
Сретен је мој брат, али и генерални директор Мобтела као одговорно лице компаније. По закону усвојеном 24. децембра прошле године, он је власник, али и одговорно лице. Има одговорност за пословање Мобтела, до насилног преузимања тадашње власти компаније, и од тога нико не бежи.

А како коментаришете медијске наводе да су истражни органи тврдили како је прање новца ишло преко 43 фирме у земљи и иностранству?
Ту народну песму су смислили да би показали грађанима Србије: Ми смо поштени, али Богољуб је одговоран за уништавање Србије – да није њега, верујте нам, Србија би цветала јер ми смо добри момци, али он је уништио целу Србију. И тако се то понавља у медијима 87.000 пута уз плаћање Мартина Шлафа, тих наших појединих уредника и такође одговорних људи за учешће у уништавању Србије, јер су многи од њих скривали истину. Ја сам се бавио њиховим послом преко БК телевизије и десетине првих светских часописа које смо издавали у Србији, од Профила с Марићем, који је то водио фантастично. И јасно ми је да су неки подлегли да буду плаћеници и заштите мафијашке нарко-картеле, јер они часни који су се борили, као на пример Раја Родић из Курира, прошли су најцрње одузимањем имовине, затварањем и невиђеним притисцима. Уредници су имали да бирају: или ћеш проћи као Родић или ћеш зарадити паре и учествовати у рушењу Србије.
Како сте доживели хапшење бизнисмена и вашег пријатеља Мирослава Мишковића?

Једнако као и цела Србија .

Да ли бисте ви дали кауцију од 12 милиона евра за слободу?
Ја сам из темеља, пре 40 година, у Пећи на Косову с породицом и стотинама запослених Срба, Албанаца, муслимана и других стварао међународну компанију. Свака компанија је направљена без учешћа било каквог Зајма за препород Србије или повлашћених кредита. Никад не бих то платио, јер нисам учествовао ни у једној приватизацији. У Србији је врло тешко признати човеку способност. Не дај Боже да наша легенда Новак Ђоковић зависи од признања својих – никад не би био ни први на Косову, а камоли у свету.

Нисте користили Зајам за препород Србије за богаћење?
Нас су редовно оптуживали да смо користили Зајам за препород Србије. Државна комисија, коју је предводио премијер Ђинђић или Вук Обрадовић, потврдила је после истраге да БК група никад није користила ниједан цент тог зајма, већ је тада наша компанија из Пећи уплатила пола милиона марака за Зајам, где су се сви запослени одрекли дела својих плата и солидарно за Србију уплатили.

Да ли је сазрело да откријете ко вам је те 2006. из државног врха саветовао да побегнете из Србије?
Нема потребе, али то су поштени државни функционери. Војна и цивилна безбедносна служба и две стране добро обавештене службе, од којих су тражили сагласност за мој прогон, јер наводно Богољуб има телевизију, па ће бити најжешћи у заштити Срба са Косова, па су тражили да се укине БК ТВ. И у пола ноћи, незабележено у свету, кордон полиције упада на БК ТВ с неким плаћеницима с улице који кидају каблове, секу их, руше све на телевизији. Најбоље говори снимак једног специјалца који је дошао до зуба наоружан, а брише сузе. Тај снимак ми је и био повод да покренем рад на снимању серијала о покушају уништавања патриотске српске породице Карић, одузимања целе имовине и протеривања из Србије. То све мора бити забележено и остати у серијалима, да буде наук свим властодршцима да не могу остати у историји српског народа непоменути за отимање, издају и све што су чинили. Нека им се деца стиде за све што су урадили.

Немам ни обавеза ни милости ни према коме, јер ово што смо ми доживели у својој Србији, то се није десило ни Хитлеровим генералима на Нирнбершком процесу. Зато сам одлучио да их обележим у серијалу вечно. Тадашње службе су ме упозориле да ћу, ако прихватим да одем у притвор, бити убијен, јер представљам политичку претњу многим партијама у Србији. Умешао сам се својим програмом у интересе мафијашких нарко-картела које штите највиши државни моћници. Свакако да бих ја био за њих Божја казна и не бих им опростио пљачку коју су преко криминално корупционашке политике спровели. Морали би сваки цент да врате Србији, иначе би им све било одузето, а они би одговарали не по члану 359, за злоупотребу службеног положаја, већ по члану закона за национално подривање и уништавање Србије и њених грађана, као и за уништавање свих институција у земљи.

Да ли је време за изборе у Србији?
Свакако да није, реконструкција владе је довољна. Нема плакања кад се смењују или мењају министри. То је такође заслуга Вучића, да промена министра, ако треба, буде и месечна. Министар је државни слуга који је дошао да помогне народу и држави. Ако се покаже да му посао иде добро океј, а ако не, сам треба да поднесе оставку и да се повуче. Свако друго задржавање министара на тој позицији и држање за фотеље у јавности изгледа као да детету узимате чоколаду из уста. Плачу, не могу да спавају, убеђују јавност да после њих наступа крај Србије. Боже мој, треба Дачића и Вучића да пољубе у руку што их је ослободио дужности коју не знају да раде. Ми у бизнису, кад видимо да постоји неко ко може више и зна боље, одмах му уступамо вишу позицију. Вучић је показао да има фантастичну енергију за вођење Србије и логично би било да премијер своју позицију препусти Вучићу.

Зашто би се Дачић тек тако одрекао премијерске функције?
Вучић је нова снага која је данас неопходна Србији за њен нови пут. То би само показало величину премијера, а не би га ни у ком случају понизило. Народ би то поздравио, а Дачић би само био већи у очима наших грађана, јер коначно да почнемо да признајемо квалитетне и способније од себе и оне који могу више да учине за Србију.

Имате ли планове после повратка у Србију? Хоћете ли се посветити бизнису или политици? Или и једном и другом?
Свакако да немам времена за било које ангажовање у Србији, укључујући и моје пословно ангажовање. Млади образовани менаџери из Србије су спремни да у свако време покрену пројекат Србија wорлд од три милиона квадратних метара, с најјачим финансијским центром у региону, слично пројекту у Багдаду или Лас Вегасу или Дубаију, Макау, Минску, Москви. Формираћемо регионални конзорцијум где ће бити укључене све компаније из Београда, Приштине, Сарајева, Бањалуке, Скопља, Подгорице, Љубљане и Загреба.

Имате ли тренетно неки пословни аранжман на Косову?
Имам, највећи посао у мом животу, а то је да Пећкој патријаршији и сестринству тамо ништа не недостаје. За то се брину моји пријатељи Албанци, који редовно свакодневно обилазе сестринство и с њима набављају и купују све што им треба. То нам је свети задатак. И не заборавите, захваљујући таквим Албанцима, Пећка патријаршија и манастир Високи Дечани остали су сачувани. Мени је дата реч да нико неће палити или рушити те манастире. Ко дигне руку на Пећку патријаршију или Високе Дечане, биће му одсечена.

Јесте ли у протеклих седам година били у Пећкој патријаршији?
Више пута.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име