Историјска посета Владимирцима за боље сутра (ФОТО/ВИДЕО)

0
2391

Општина Владимирци надомак Шапца тренутно броји 39. 000 становника. Председник Општине, Милорад Милинковић радостан чека госте пред градском кућом. У суседном дворишту Музеј у којем је некада велики Милован Глишић написао на далеко чувену „ Главу шећера“. Поносан је председник Милинковић на историју, природну лепоту и вредне људе свога краја тако да са пуним устима хвале и још више узбуђења броји последње минуте до, како ју је назвао, „историјске посете“ двојице амбасадора Владимирцима. Наиме, никада до сада тако важне стране дипломате нису навраћале у тај крај. Амбасадори Белорусије Њ.Е. Владимир Николајевич Чушев и Казахстана Њ.Е. Нурбах Таураревич Рустемов у Владимирце долазе у пратњи почасних конзула Белорусије у Србији Драгомира Ј. Карића и Казахстана Миланке Карић. Тема разговора привредна сарадња и инвестирање. У одвојеним разговорима амбасадора и почасних конзула са руководством општине као и више него посећеној трибини, на којој су грађани из прве руке могли да се увере у заинтересованост и добру намеру гостију, нису се штеделе добре речи и позитивни мисли, конструктивни предлози.
IMG_4915
Владимир Николајевич Чушев, амбасадор Белорусије заложио се за хитно братимљење Владимираца са сродним градом у Белорусији. Без оваквих контаката нема ни конкретних резултата, односно потписаних уговора и споразума. – Ми смо заинтересовани за пољоприврене производе, прераду воћа и поврћа, којима овај крај обилује, јер како сам сазнао на располагању је огромна количина тржишних вишкова који су спремни за пласман, казао је Чушев.

IMG_4933

Амбасадор Казахстана Њ. Е. Нурбах Рустемов каже да ће доживотно бити захвалан својим пријатељима Миланки и Драгомиру Ј. Карићу који су за њега открили Србију какву до тада није познавао. Прелепу земљу, вредних и поштених људи. Казахстан је огромна земља са великим могућностима и искрено смо заинтересовани да уложимо новац у оне области које локална самоуправа сама процени да су од животне важности за њено становништво.
IMG_4893

Председник Општине Милинковић залаже се да то пре свега буде изградња вишенаменског акумулационог језера Вукошачка бара на чијим би крајевима биле подигнуте две мини хидро – електране капацитета до 50 мегавата. Уз језеро би се развијао туризам, лов и риболов.

Почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић који је у Владимирце и довео амбасадоре, како сам признаје осећа се срећним јер се остварује његов вишегодишњи сан, у економском смислу, спајања и повезивања братских земаља са Србијом.

IMG_4960

Белорусија и Казахстан припадају Евоазијском економском савезу. То је огромна могућност за Србију да своје робе пласира на два континента. Посла има свуда и Србија не треба да се плаши за своју будућност, категоричан је Карић а ми ћемо као и до сада наставити да подржавамо владу Србије на челу са премијером Александром Вучићем који пробија пут српским предузетницима. Сигуран сам да ће Вучић успети да поврати место наше земље у свет развијених eвроспких земаља. Место које јој одувек припада.

Председник Општинског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК у Владимирцима Др Славољуб Савић каже да се за овакву сарадњу, о којој је разговарано у Владимирцима, залагао већ 30 година, међутим није било слуха. Према његовим речима, тек сада уз власт Српске напредне странке и коалиционог партнера Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, који ће после избора бити још и ојачани, то је могуће и спровести, сматра он.

IMG_4968
На трибини је приказан филм снимљен на градилиштима у Белорусији где Богољуб Карић зида милионе квадратних метара стамбено-пословних објеката. Личну поруку члановима и симпатизерима Покрета послао је и Богољуб Карић који је рекао да Србија мора да ради и да гради како би сопственим снагама могла да превазиђе све тешкоће јер Србија је јака не колико је велика већ колио је економски способна. Нацију ћемо очувати једино ако се деца рађају, поручио је председник Покрета Богољуб Карић.
IMG_4982

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име