Руски бизнисмени улажу српску привреду и туризам

0
2801

Почела званична посета делегације олимпијског града Сочија Србији

Званична делегација олимпијског града Сочија предвођена градоначелником Анатолијем Пахомовим започела је посету Србији с циљем продубљивања туристичке и привредне сарадње.

На Аерородому „Никола Тесла“ дочекао их је народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије,  са угледним бизнисменима, међу којима је Аднан Бајрамовић, који се са оцем Нуманом нашао и на насловној страни руског издања чувеног америчког магазина Форбес као бизнисмени године у Русији, те представницима Града Ваљева у којем ће у среду бити потписан низ споразума чија ће реализација умногоме допринети развоју Западне Србије.

Госте из Русије сутра ће примити Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине, Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије Александра Вучића, и Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA).

Градоначелник Пахомов је с члановима своје делегације у којој су најважније личности из градске администрације и туристичког и економског живота олимпијског града Сочија данас посетио Храм Светог Саве. Тамо се сусрео са владиком Стефаном, који је говорио о веома блиским односима између српског и руског народа кроз векове и великој помоћи Русије и председника Владимира Путина да највећа православна светиња на Балкану ускоро засија у пуном сјају.

Потом је народни посланик Драгомир Ј. Карић повео уважене званице у обилазак знаменитих места Опленац и Орашац, где су се упознали с значајним догађајима из српске историје.

За уторак је планирана посета Чачку и Ужицу и разговори са градоначелницима око успостављања привредне и туристичке сарадње, баш као и дан касније у Ваљеву када ће бити конкретизовани договори постигнути у Сочију почетком априла о доласку руских инвеститора који би уложили у постројења за прераду воћа, поврећа и меса у четири округа Западне Србије. То се у потпуности уклапа у стратешку сарадњу две државе коју изузетно успешно спроводе председник Русије Владимир Путин и председник Србије Александар Вучић, као и у визију регионалног повезивања на којем увек потенцира Богољуб Карић, председник Покрета Снага Србије и председник Удружења индустријалаца и предизентника Србије. Очекује се ускоро и реализација предлога народног посланика Драгомира Ј. Карића да се успостави редовна авионска линија између Сочија и Београда, која би знатно унапредила реализацију великих пројеката из области грађевинарства, бизниса, културе као и размене студената.

Блиски односи које негују Ваљево и Сочи пружиће грађанима Србије да уживају у, за нас, новој дестинацији за одмор у чувеном руском летовалишту, у којем сезона траје 365 дана у години. Олимпијски град је своју атрактивну понуду допунио и тркама Формуле 1, а у његовој непосредној близини се налезе и одлични ски-центри на висини од 2.900 метара.

Осим економске и туристичеке сарадње, циљ је братимљење Ваљева и Сочија, а тиме и, можемо рећи, излазак Србије на Црно море.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име