Ruska privredna delegacija u Privrednoj komori Vojvodine (VIDEO-FOTO)

0
1836


Delegacija privrednika Čeljabinske oblasti iz Rusije bila je gost Privredne komore Vojvodine gde se susrela sa srpskim privrednicima u cilju međusobne saradnje. Privrednici iz Rusije predstavili su delatnosti kojima se bave i izazvali interesovanje srpskih kolega, koji su izrazili želju da se jugozapadna ruska oblast privredno poveže sa Srbijom.

Ruski delatnici iz oblasti poljoprivrede i mehanizacije, građevinarstva, turizma i hotelijerstva, zdravstva, nauke i obrazovanja su na odvojenim sastancima pružili dodatne informacije o sferi delovanja kojom se bave i svim mogućnostima koje postoje za saradnju.

Privrednici iz Srbije strpljivo su razgovarali sa kolegama o eventualnom poslovanju u budućnosti, predstavljajući svoje platforme i planove pomoću kojih bi dospeli na rusko tržište.

Na sastancima je bilo prisutno i Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije, a u njegovo ime generalni sekretar udruženja Velibor Stević rekao je da je ova poseta sjajna prilika da se uspostavi saradnja Srbije sa ruskom Čeljabinskom oblašću.

image-042e562b011b86b4db802c56bb9b32d7ab427c9ea11a902329b5e68e9130e4ac-V

„Razgovarao sam sa predstavnicima Čeljabinske oblasti, odnosno privrednicima iz oblasti građevinarstva, poljoprivrede, medicine, nauke i obrazovanja. Nadam se da će se naša buduća saradnja produbiti u skladu sa inače odličnim odnosima Srbije sa Rusijom. U ovim razgovorima Rusi su pokazali veliko interesovanje da se saradanja na svim poljima ostvari, a mi očekujemo da će i srpska delegacija posetiti Čeljabinsku oblast i potpisati brojne ugovore“, kaže Stević.

Ruske kompanije koje su iskazale interesovanje za saradnju sa srpskim privrednicima su “Senzor” iz Kurgana, “Komsomoljska pravda”, “Laminarni sistem”, “Varnaagromaš”, ruski naučni centar “Ilizarov”, gradska bolnica “Magnitogorsk”, “Diluč” iz Anape, turistička kompanija “Cavs” i mnoge druge.

image-e655749960e5e29102ece564cd15dac8f79c9cba5db3c8b0c921ae8077c1a79b-V

 

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime