Preminuo akademik Prof. dr Svetomir Ivanović, neurohirurg

0
3883

Čovek humanista. Čovek koji nije znao da štedi sebe kada bi ušao u hirušku salu. Čovek koji je samo na operacionom stolu, otvarajući glavu, najosetljiviji čovečiji deo, spasao živote preko 22.000 pacijenata. Ali, i čovek koji nije uspeo da sebe spase. Napustio nas je naš dragi, nezmenljivi i uvek raspoloženi prijatelj, drug i učitelj, spreman da potisne sve druge obaveze i posveti se onom koji strahuje za sopstveni život.

Takav je bio i ostao do poslednjeg časa naš dragi i nikad zaboravljeni pof. dr Sveta Ivanović. Vrhunski neurohirurg na beogradskoj klinici. Član akademije nauke Crne gore.Visoki specijalista koji je ostavio trag u SAD, Rusiji, Nemačkoj, Kanadi, Norveškoj, Japanu i drugim zemljama. Ali, koji nikad nije zaboravljao da je Pećanac i teško doživljavao sve ono što se poslednjih decenija događalo u njegovoj rodnoj Metohiji.

Prof. dr. Sveta Ivanović je od prvog dana u Pokretu SNAGA SRBIJE -BK kao potpredsednik. Ali, i više od toga. Uvek spreman da zajedno sa drugima učestvuje u borbi za miroljubivu, dostojanstvenu, ekonomski oporavljenu i nacionalno svesnu Srbiju.

Opraštajući se od našeg dragog Svete, delimo bol i tugu sa njegovim najbližim.

Pokret SNAGA SRBIJE – BK

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime