Karić posetio porodicu Sorak: Od male porodične firme napravili uspešnu fabriku nameštaja (VIDEO)

0
2120

Delegacija Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić, predvođena narodnim poslanikom i zamenikom predsednika PSS-BK, posetila je porodičnu fabriku nameštaja „Sorak“ u Žarkovu.

Tokom te posete Dragomir J. Karić istakao je važnost manjih i srednjih preduzeća.

„Najbolji dokaz uspešnosti manjih i srednjih preduzeća jeste kompanija Karić, koja je počela upravo ovako kao i porodica Sorak. U odnosu na nas ova fabrika je čak gigantska i veoma sam iznenađen šta je porodica Sorak napravila. Mi smo započeli da radimo u jednoj garaži, ali smo kao i oni bili vredni, uporni i nismo se predavali. To je najbolji dokaz da ako nije malo, ne može da postane veliko. Male firme treba podržavati“, rekao je Karić.

Borisav Sorak i njegovo šestoro dece, od male porodične firme, uspeli su da naprave veliku fabriku. Proizvodnjom nameštaja od plemenite vrste drveta bave se od 1984. godine i opremili su veliki broj objekata u Srbiji, regionu i inostranstvu.

Dušan Sorak, jedan do sinova koji već 15 godina pomaže ocu u proizvodnji, istakao je da bi voleo da sa braćom i sestrama radi i napreduje na neki svoj način i da to bude za dobrobit svih ljudi.

Dragomir J. Karić i delegacija PSS-BK zahvalili su se mnogočlanoj porodici Sorak, koja im je otvorila vrata svog doma.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime