„Dani Srpske u Srbiji“ U Beogradu otvorena manifestacija (VIDEO)

0
2078

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, u 20 gradova Srbije oko 800 učesnika predstaviće Republiku Srpsku kroz njenu privredu, prosvetu, nauku, kulturu, umetnost i sport.

Svečano će manifestaciju otvoriti Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kako je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, „Dani Srpske u Srbiji“ počeli su 2013. godine „sa malo programa i želja“, a da su sada „narasli“ do 32 programa u 45 izvođenja u 20 srpskih gradova.

U Beogradu je danas postavljen punkt na početku Knez Mihailove ulice, a u Novom Sadu punktovi turističke ponude Republike Srpske biće postavljeni 20. i 21. septembra na trgu ispred Gradske kuće.

„Izuzetno mi je drago da je Republika Srpska pokrenula jednu ovakvu akciju i to ovde u Knez Mihailovoj, u srcu Beograda. Fantastično je što će posetiti sve veće gradove i predstaviti srpskom narodu i Srbiji šta sve mogu da ponude“, naglasio je narodni poslanik, Dragomir J. Karić.

Miša Ćirić, bivši novinar BK televizije, Dragomiru J. Kariću poklonio je imitaciju Karađorđeve zvezde, a koju, prema njegovim rečima, treba da do kraja 2018. godine, nosi svaki Srbin u Srbiji ili dijaspori, da bi istakli značaj učešća Srbije u Prvom svetskom ratu.

„Treći put se Republika Srpska na ovaj način predstavlja srpskom narodu i Srbiji, a poznato je da je veza među Srbima sa obe strane Drine neraskidiva. Jako mi je drago što ovde vidim BK televiziju jer je ona stvorena da okuplja ljude“, istakao je Ćirić.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka rekao je da žele da „našoj braći i prijateljima ovde u Srbiji pokažu šta oni rade sa one strane Drine. Najveći broj poseta u Republici Srpskoj čine građani Republike Srbije i mi želimo da taj trend očuvamo jer mi smo ipak jedan narod iako živimo u dve odvojene države.“

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske, istakla je da je RS destinacija za aktivni odmor i svi koji su željni dobrog društva i domaćinskog dočeka, treba da je posete.

„Naš cilj je da promovišemo turističke destinacije Republike Srpske, ali i naše prepoznatljive brendove kao što su krajiška vina, sirevi, pršute… Dobroošli ste u Republiku Srpsku u naše banje, u nacionalne parkove, na naše božanstvene reke i planine!“, istakla je Jovanović.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ traje od danas do 21. septembra, a završiće se operom „Knez Ivo od Semberije“ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 21. septembra.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime