Aleksandar Vučić i Bogoljub Karić kod Palme (JS) na slavi (VIDEO)

0
1791

Dragan Marković Palma organizovao je u Batočini svečanost povodom slave Sretenje.

Pored rukovodstva Jedinstvene Srbije, kao i članova stranke, prisustvovali su premijer Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, šef diplomatije i predsednik SPS-a Ivica Dačić, predsednik PSS-a Bogoljub Karić, kao i drugi ministri i narodni poslanici.

Premijer je dočekan uz gromoglasan aplauz, a govor u njeguvu čast je, između ostalih, održao je Bogoljub Karić.

„Ja mislim da je Bog hteo da na Sretenje imamo praznik i kandidata za predsednika Srbije, srpskog sina Aleksandra Vučića. Moja procena je da će ova borba biti laka, te da će biti veoma lako pobediti ljude koji su nečiji kandidati i da su razne stanke kandidovale nepoznate ljude“, kazao je Bogoljub Karić.

Predsednik JS-a rekao je da niko nema prava da zaustvi kontinuitet Srbiji.

„Jedinstvena Srbija je nastala pre 13 godina, parlamentarna i državotvorna stranka, koja donosi državotvrone odluke, a jedna od njih je i da naš kandidat na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić. Zašto? Zato što niko nema pravo da zaustavi kontinuitet Srbiji. Zato što Vučić, fudbalskim rečnikom rečeno, nije običan igrač. On igra i napred i pozadi. U odbrani čuva svoj gol, a napred daje golove. Oni drugi koji se kandidaju u odbrani daju autogolove, a u napadu ne mogu da daju gol. Nama treba čovek koji zna šta treba građanima Srbije i siguran sam da pobeđujemo u prvom krugu. Aleksandar Vučić je kandidat Jedinstvene Srbije“, poručio je Marković.

On je dodao se nekada uoči izbora govorilo da će Srbija izgubiti dva meseca, jer su izbori bili neizvesni, a da sada nećemo izgubiti nijedan dan jer se pobednik unapred zna.

Šef srpske diplomatije je istakao da Vučić ono što je za Srbiju najbolje.

„Vratili smo veru ljudima da Srbija može da igra jednu ranopravnu i značajnu ulogu na političkoj sceni. Srbija je decenijama unazad bila ponižavana, uništavana i pljačkana. Narod Srbije je zaslužio ima vlast i predsednika Republike koji dobri zna da u narednih 10 ili 20 godina Srbija treba da se nađe tamo gde joj je mesto. Ne samo kao članica Evropske unije, nego kao zemlja koja će nadoknaditi zaostatak koji smo imali u poslednjih nekoliko decenija. Zato treba reći da mi ne podržavamo Vučića zbog Vučića, nego zbog Srbije, zbog budućnosti Srbije i zato što je to najbolje za Srbiju“, rekao je Dačić.

Vučić je rekao da će, ukoliko Glavni odbor SNS-a u petak donese odluku o njegovoj kandidaturi na predsedničkim izborima, biti kandidat i JS i SPS-a i PSS-a.

„Neću biti kandidat SNS-a, već svih vas i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali“, rekao je predaednik SNS-a Aleksandar Vučić obraćajući se prisutnima danas u Batočini na proslavi krsne slave Jedinstvene Srbije, kojoj je prisustvovalo oko 750 funkcionera i članova stranke iz cele Srbije.

„Prvi put danas mogu da vam kažem da je javni dug Srbije prestao da raste. I kada kažem da je prvi put javni dug Srbije počeo da pada, da deficita u kasi nemamo, to znači da će biti više novca za investicije, da će biti više novca za otvaranje novih fabrika, više posla za ljude i nastavićemo da smanjujemo nezaposlenost po Srbiji“, istakao je Vučić dodavši da je važno da se ovaj kontinuitet stabilnosti, ozbiljnosti i odgovornosti nastavi.

„Zahvalan sam i Ivici Dačiću i svima vama iz Jedinstvene Srbije na tome što vam je Srbija važnija od vaših stranaka. Mi ćemo polako da razdužujemo Srbiju i činićemo sve da Srbija bude bogatija“ , kazao je Vučić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime