Значај добрих историјских односа Србије и Палестине! (ВИДЕО)
14361
post-template-default,single,single-post,postid-14361,single-format-standard,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Значај добрих историјских односа Србије и Палестине! (ВИДЕО)

30 нов 2018, Posted by Snaga Srbije in Vesti

Поводом Дана независности Палестине и Међународног дана солидарности са палестинским народом, амбасада Палестине је организовала пријем за званице међеу којима је био и народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Драгомир Ј. Карић.

Пријему су присуствовали многобројни представници јавног и културног живота, представници дипломатског кора, војни званичници и други.

Палестина је држава посматрач у оквиру Уједињених нација.

Дан независности Палестине слави се у знак сећања на 29. новембар 2012. године када јој је признат међународни статус на Генералној скупштини УН.


Амбасадор Палестине у Београду Њ.Е. Мухамед Набхан поздравио све присутне подсетивши на значај добрих историјских односа Србије и Палестине, као и на вишеструки значај традиционално блиских и пријатељских односа српског и арапског народа Палестине.

Истакао је да је Палестина тренутно онемогућена у свом развоју, али да се нада да ће једног дана моћи да дочека своје госте у, како је казао, „слободној Палестини“.

„Нека они који тренутно спречавају наш демократски развој и слободу знају да ни они неће имати слободу у миру док је она нама онемогућена“, рекао је Набхан.

Post a comment

12 + four =