Заменик председника
4108
page-template-default,page,page-id-4108,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Заменик председника

Pokret Snaga Srbije BK

Заменик председника и заступник Покрета СНАГА СРБИЈЕ–БК је Проф. др Драгомир Ј. Карић.

Академик Драгомир Ј. Карић  доктор је економије и филозофије.  Драгомир Ј. Карић рођен је 21. октобра 1949. године у Пећи на Косову и Метохији. Са братом Богољубом основао је Покрет СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић. Драгомир Ј. Карић данас је заменик председника Покрета. Немерљив је његов допринос у омасовљавању и учвршћивању Покрета на политичкој сцени Србије.

Заједно са браћом и сестром оснивач је прве приватне компаније основане 1973. године у социјалситичкој Југославији, када је важио пропис да нико од приватника не може да има више од пет запослених. Верујући у визију да могу да постигну много више  оснивањем  фабрике “Косово универзум”, напустио је дотле веома успешену каријеру музичара у групи Плаве звезде.

Његов таленат успостављања пословних и пријатељских односа са људима дошао је до изражаја када је , по наговору брата, године 1986. отишао у Москву и тамо развио фирме које и данас представљају нешто најбоље и највеће што су спрски предузетници икада урадили у тој земљи.

Његови лични контакти са скоро свим садашњим председницима самосталних држава, а некада република у оквиру Совјетског  Савеза, данас представљају драгоцен  политички капитал, изузетно потребан Србији, поготово што  је Драгомир тренутно и народни посланик у српском парламенту.

Упркос пословном ангажовању, Драгомир је увек био наклоњен и личном образовању и бављењу науком.  1972. године дипломирао је на Факултету организационих наука Београдског Универзитета. Од 1988. године живи и ради у Москви. 1993. године изабран је за члана Украјинске Академије Аграрних Наука у Кијеву. Докторску дисертацију одбранио је 1994. године на Институту Аграрне Економије при Украјинској Академији Аграрних Наука. Почасни је професор Социолошког факултета МГУ Ломоносов у Москви, председник и оснивач Међународног Универзитета за Бизнис и Управљање у Москви. Осим тога руководилац је Међународне лабораторије за агробизнис у Кијеву и члан редакције часописа “Економика, закон и тржиште” који излази у Кијеву. Аутор је многих књига. Његова књига “Предузетнички маркетинг” издата је на руском, српском, украјинском и енглеском језику, а многобројни радови објављени у међународним часописима. 1996. године господин Драгомир Ј. Карић изабран је за члана Академије Социјалних Наука РФ у Москви  и самим тим добио звање Академика Академије Социјалних Наука РФ. Носилац је многобројних државних признања и награда Југославије и других земаља, као и многих награда српске и руске православне цркве. Већ известан број година представник је Белоруске Трговинско-Индустријске коморе, на добровољној основи, а од недавно и почасни конзул Белорусије у Београду.

Ожењен је супругом Хафом, има три сина: Сашу, Симона и Југослава и кћи Данијелу. Говори: руски, енглески и албански језик.

 

novi sad pss bk 021