Веома сам задовољан оним што су Карићи направили у Белорусији / Председник Александар Вучић обишао комплекс „Минск Свет“

0
2504

Први човек Србије у пратњи председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и министра омладине и спорта Вање Удовичића посетио велелепни „град у граду“ који је дело „БК групе“

Председник Србије Александар Вучић боравио је на позив председника Белорусије Александра Лукашенка у Минску где су у петак свечано отворене II Европске игре, а његова посета се није свела само на тренутке велике спортске манифестације.

Двојица председника водили су разговоре о успостављању још динамичније сарадње, посебно у сегменту привредног и економског развоја. Председник Вучић је потом у пратњи председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и министра омладине и спорта Вање Удовичића обишао стратешке објекте и компаније у белоруској престоници. Посебно су били импресионирани опсегом пројеката које реализује „БК група“ и њиховим мултифункционалним комплексом „Минкс свет“, највећим грађевинским подухватом у Европи од три милиона квадратних метара. Иновативни комплекс је пројектован по принципу „град у граду“ у којем је предвиђено да живи и ради 400.000 становника и који пружа сву потребну инфраструктуру базирану на високој технологији за удобан и активан живот – од модерног смештаја до школа, вртића, клиника, забавних и спортских центара.

– Врло смо задовољни поверењем које је председник Белорусије Александар Лукашенко пружио српској компанији. Ово је веома важно за нас и показало се да наши људи могу учинити много у корист белоруског народа и грађана Минска. Изузетно сам задовољан квалитетом градње у комплексу „Минск Свет“. Мислим да су и људи које смо овде срели такође задовољни. Надам се да ће и компанија браће Карић и друге српске компаније у будућности моћи да учине много више у Белорусији. Ово је директна потврда наше успешне сарадње на разним подручјима захваљујући председнику Александру Лукашенку, јер је то била његова идеја. Он је учинио све на највишем нивоу и по свим економским питањима. Наша сарадња је изврсна и само је треба ојачати и повећати у будућности – нагласио је председник Србије након обиласка комплекса и сусрета са Богољубом Карићем и његовим сарадницима.

Милорад Додик је оценио да се односи између БиХ и Белорусије могу и требају развијати и да је „чврсто уверен да постоје нови правци развоја државне сарадње“.

У делегацији са председником Александром Вучићем приликом његове званичне посете Белорусији био је и народни посланик Драгомир Ј. Карић, почасни конзул Белорусије у Србији и председник Парламентарне групе пријатељства Србије и Белорусије у Народној скупштини.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име