Susret Ambasadora sa članovima Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom

0
638

NJ.E. gospodin Majid Fahim Pour sastao se sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Iranom gospodinom Marijanom Rističevićem i članovi Grupe u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Ambasador Fahim Pour je na sastanku izrazio nadu da će se parlamentarni i ukupni bilateralni odnosi dve zemlje u budućnosti unaprediti, podvukavši značaj Srbije kao faktora stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, istovremeno naglašavajući isti uticaj koji Iran ima na Bliskom Istoku.

Predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom, gospodin Marijan Rističević istakao je dugogodišnje prijateljske odnose Srbije i Irana i izrazio nadu da će se oni nastaviti i u budućnosti. On je ukazao na slične istorijske i političke okolnosti kojima su dve zemlje bili izložene što je, kako je naveo, razlog još boljeg međusobnog razumevanja dva naroda. Rističević je zahvalio Ambasadoru Fahim Pouru na pomoći koju je Iran uputio za nastradale u poplavama koje su pogodile Srbiju.


Sagovornici su se složili da postoji potencijal da se privredna saradnja dve zemlje unapredi i izrazili spremnost da se lično založe za konkretizaciju svih njenih vidova.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti obostranog ukidanja viznog režima u cilju uspostavljanja brže privredne razmena dve zemlje.

Obostrano je ocenjeno da bi u narednom periodu trebalo da dođe i do razmene poseta parlamentarnih delegacija Srbije i Irana.

U razgovoru su učestvovali i članovi Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom gospodin Dragomir J. Karić i gospođa Marija Stevanović, kao i narodni poslanik gospodin Miodrag Nikolić, koji su predložili uspostavljanje saradnje Srbije i Irana u oblastima nauke, obrazovanja, energetike, poljoprivrede i ekologije.

DSCN4167

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime