Представљана монографија „Баку“ у Делфи СКЦ-у *ФОТО
9796
post-template-default,single,single-post,postid-9796,single-format-standard,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Представљана монографија „Баку“ у Делфи СКЦ-у *ФОТО

15 јун 2016, Posted by Snaga Srbije in Vesti

У Делфи кафеу СКЦ-у промовисана је монографија „Баку“ ауторке Наргизе Мамадове.

Азербејџан је земља богате историје, културе, традиције и обичаја, земља у којој се сусрећу Исток и Запад, земља у којој се вековима преплићу различите цивилизације и културе.

Азербејџан називају „земља ватре“, а његов главни град Баку – град ветрова. Баку је древни, а у исто време вечно млад град, који, као и сам Азербејџан, има задивљујући географски положај.

Ако обриси Азербејџана на географској карти подсећају на птицу која лети према мору, тада је њен „кљун“ Апшеронско полуострво, на чијем се југозападном приобаљу налази Баку.
IMG_8064
То је један од малобројних центара авангарде у свету. Баку је град колорита, о чему сведочи његова архитектура. Ту архитектуру су стварали неимари из најразличитијих земаља.

Ова монографија ће омогућити читаоцу да упозна архитектонско-уметнички изглед града у разним временима, да схвати живо упечатљење које су осетили сви они који су макар једном посетили Баку.

О књизи ће говорити: Наргиз Маммадова, ауторка монографије, и књижевница Милица Јефтимијевић Лилић, ауторка песме „Баку, опет доћи ћу“. Промоцији монографије присуствовао је И народни посланик Драгомир Ј. Карић.IMG_8082

Post a comment

fifteen + twelve =