Посланици Србије и Српске Карић и Бањац договорили сарадњу *ВИДЕО
10839
post-template-default,single,single-post,postid-10839,single-format-standard,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Посланици Србије и Српске Карић и Бањац договорили сарадњу *ВИДЕО

16 дец 2016, Posted by Snaga Srbije in Vesti

Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и шеф Слободног демократског српског клуба Дарко Бањац разговарали су данас у Бањалуци са послаником Народне скупштине Републике Србије Драгомиром Карићем. На састанку је било речи о интеграцијама српског духовног, националног и привредног простора.

– Договорили смо се да радимо на формирању групе пријатељства парламената Српске и Србије, како би биле унапређене духовне везе српског народа, али и привредна сарадња две државе – рекао је Стевандић након састанка.

Карић, који је почасни конзул Белорусије, изјавио је да је задовољан састанком, те напоменуо да народна дипломатија не би требало да буде запостављена.

Говорећи о могућностима привредног развоја, истакао је да Белорусија има веома значајну улогу у Евроазијској економској унији и да ће позвати инвеститоре из Евроазијске економске уније да улажу у Републику Српску.

Подсећајући да Србија има изузетно добру сарадњу са Русијом и Кином, Карић је истакао и добру економску сарадњу са Арапима, који су много уложили у пројекте у Србији и који намеравају да и са Републиком Српском постигну одређене економске споразуме.

– Бићу изузетно срећан и задовољан да бизнисмене позовем да улажу у Републику Српску и БиХ – поручио је Карић.

Post a comment

seventeen + 20 =