| Посета државно привредне делегације Србије Белорусији (ВИДЕО)
14547
post-template-default,single,single-post,postid-14547,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Посета државно привредне делегације Србије Белорусији (ВИДЕО)

30 јан 2019, Posted by Snaga Srbije in Vesti

У главном граду Белорусије, Минску, одржана је једанаеста Међувладина белоруско-српска комисија за трговину и економску сарадњу. Делегацију Републике Србије предводио је државни секретар министарства привреде Драган Стевановић и народни посланик и представник Трговинско – индустријске коморе Републике Белорусије у Србији Драгомир Ј. Карић.

Уз присуство амбасадора двеју република Њ.Е. Валерија Бриљова и Њ.Е. Вељка Ковачевића форуму су присуствовали и привредници који су управо и главни носиоци чији је задатак да у наредним годинама договоре међусобне послове и нај тај начин поред предузетништва додатно потврде дугогодишње пријатељске односе српског и белоруског народа.

Господин Драгомир Ј. Карић нагласио је да је досадашња сарадња била изузетно успешна када су у питању компаније које у Србији склапају аутобусе, тракторе, а у наредном периоду и комбајне.

Са друге стране, Србија је истакнута као поуздан партнер у грађевинарству, а као пример дата је БК група која деценијама успешно гради не само у Белорусији већ и у другим бившим совјетским републикама.

Приивредници су имали јединствену прилику да међусобно разговарају и покушају да склопе договоре, али и заједничке пројекте.

Домаћини пословног фрума били су министар за антимонополско регулисање и трговину Републике Белорусије Владимир Колтович и председник Белоруске трговинско индустријске коморе Владимир Улахович.

У току боравка делегације у Белорусији биће одржано више билеатералних сусрета на којим ће се разматрати унапређење сарадње две земље.

Post a comment

twelve − two =