Porodici Karić posle 13 godina uručena plaketa počasnih građana Ćuprije *FOTO/VIDEO

0
1068


Posle 13 godina od donošenja odluke, porodici Karić je u utorak, 13. oktobra 2015. godine, na svečanoj akademiji povodom Dana Opštine , uručena Plaketa počasni građanin Ćuprije i ključ grada. Plaketu i ključ je primio član te porodice, narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Zahvalivši predsedniku Opštine Ninoslavu Eriću, Karić je rekao da su građani Ćuprije dobili ne samo novog sugrađanina nego i svog prvog poslanika u Skupštini Srbije.

– Izgradivši Visoku medicinsku školu posle NATO bombardovanja, kroz rad Karić Fondacije, porodica Karić, dala je svoj veliki doprinos gradu Ćupriji. Učinićemo dodatne napore da Ćuprija postane Univerzitetski grad jer stanovnici ovog dela Srbije, koji gravitiraju ka Ćupriji, to zaslužuju. Ćuprija se razvija u pravcu obrazovanja, turizma, poljoprivrede, tako da je porodici Karić drago da bude deo tog razvoja. Ćuprija od danas ima narodnog poslanika i to ću reći prvom prilikom za skupštinskom govornicom, zaključio je Karić.

Odlukom SO Ćuprija 20. juna 2002. godine u znak zahvalnosti članovi porodice Karić: Sreten, Dragomir, Zoran, Bogoljub i Olivera Karić proglašeni su počasnim građanima ove opštine.

Na istoj svečanoj akademiji, priznanje počasni građanin Ćuprije uručeno je i državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću i direktoru Direkcije za imovinu Jovanu Vorkapiću. Najviše oktobarsko priznanje Spomen plaketa uručena je akademiku prof. Hadži Milutinu Stojkoviću.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime