OSNOVANA KOMPANIJA “TESLA GRAD BK” d.o.o.

0
510

U cilju što efikasnije realizacije projekta “TESLA CITY” u Beogradu, nedavno je osnovana kompanija “TESLA GRAD BK” d.o.o., kao nova članica BK Grupe.

Vrednost mnogofunkcionalnog projekta “TESLA CITY” u Beogradu iznosi oko 4 milijarde evra.

Uzimajući u obzir ogromno iskustvo BK Grupe u izgradnji sličnih projekata, planirani rok izgradnje je 5 godina.

Tim povodom, predstavnici BK Grupe sastaće se 9 septembra u Skupštini grada sa gradonačelnikom Beograda, g-nom Sinišom Malim, i prezentovati projekat “TESLA CITY”.

Kompanija BK Grupa predložila je idejno rešenje projekta “TESLA CITY”, koji je na osnovu tehničkog zadatka projektovala francuska kompanija „Valode&Pistre“.

Za same autore projekta, francusku renomiranu kompaniju „Valode&Pistre“, predstavlja veliko zadovoljstvo što će projekat biti realizovan u Srbiji.

Pored projekta “Beograd na vodi”, ovo će biti još jedan strateški projekat za Srbiju sa kojim će Beograd potvrditi svoju lidersku poziciju u regionu.

Realizacija projekta “TESLA CITY” posebno je važan događaj, danas kada je čitava Evropa u ogromnim ekonomskim problemima, i kada najstabilnije evropske države beleže ekonomski pad i rast stope nezaposlenosti.

Projekat “TESLA CITY” obezbediće novi impuls za zapošljavanje mladih, uposliće desetine hiljada ljudi, kako direktno kroz gradnju, tako i indirektno kroz proizvodnju materijala, kao što su građevinski materijali, nameštaj, detalji enterijera i eksterijera.

Budući da je interesovanje stranih kompanija za ovaj projekat ogromno, biće osnovan konzorcijum regionalnih kompanija, u kojem će kompanije iz Ljubljane, Zagreba, Skoplja, Prištine, Podgorice, Sarajeva i drugih gradova, učestvovati u realizaciji projekta.

Projekat će izvoditi jadna od najstarijih i prvih privatnih kompanija osnovanih na teritoriji bivše Jugoslavije, čiji su osnivaci Braća Karić iz Peći. Oni su prve private fabrike osnovali pre 40 godina, I već tri decenije aktivno učestvuju u izgradnji krupnih građevinskih projekata (više miliona kvadratnih metara) u osam država bivšeg Sovjetskog Saveza. BK Kompanija je jedna od najvećih kompanija u Evropi po izgradnji mega-projekata sa koncepcijom „grad u gradu“.

Neki od projekata koje je BK Grupa izgradila kao generalni izvođač radova u Rusiji danas su simbol Moskve, naprimer: Administrativna zgrada Centralne Banke Rusije, pored Kremlja, glavni trezor Centralne Banke Rusije u Moskvi, najveći univerzitet u Jakutsku, strateški objekti u Sibiru, na Čukotki kao što je aerodrom i kompleks zgrada za carinsku upravu, hoteli i mnogi drugi.

Kompanija BK Grupa, tokom 4 decenije svoga rada, unosi život u projekte koje realizuje, dajući im mnogo veće značenje za ekonomiju zemlje u kojoj se projekat realizuje, generišući ideje I privlačeći investitore, čime podiže nivo i svest ekonomije.

Upravo sa ovakvom filozofijom poslovanja kompanija BK Grupa pozvana je od strane vlada mnogih država u svetu kako bi u njihovim glavnim gradovima gradila unikatne projekte, unoseći tako novi život u svaki projekat poboljšavjući na taj način ekonomsku situaciju na tržištu.

Pored navedenog projekta, BK Grupa pripremila je predlog izgradnje od ukupno 1 milion kvadratnih metara (tj. pojedinačnih objekata do 50 000 kvm.) i u drugim gradovima Republike Srbije. Na taj način obnovila bi se građevinska i proizvodna industrija u Srbiji i obučili novi kadrovi. Ovim bi se srpskoj ekonomiji obezbedio obrt od više milijardi evra.

Nakon sastanka zakazanog u Skupštini, očekuje se predlog lokacija za izgradnju projekta od gradskih vlasti.

Informativna služba BK Kompanije

foto2foto3

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime