Karići će da vladaju Jugoslavijom! NESVAKIDAŠNJA PONUDA!

0
2317

Blaško Gabrić koji je pre 16 godina osnovao IV Mini Jugoslaviju na imanju u Subotici namerava da je na upravljanje prepusti čuvenoj braći iz Peći, a pasoš je već uručio narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću

Jugoslavije, one velike sa zvezdom petokrakom na zastavi odavno nema, ali je se i dalje neki s nostalgijom sećaju. I sve bi dali da ponovo zaživi…

A dok realnost neumitno nađačava njihove želje, taj duh prošlih vremene mogu da osete u Subotici gde već 16 godina postoji IV Mini Jugoslavija. Na severu Srbije, na neka tri i po hektara, Blaško Gabrić smestio je obrise one države koja se prostirala od Vardara do Triglava i za kojom će večno da žali. A sada je rešio da je prepusti na upravljanje braći Karić! Eto, jednu celu zemlju.

Svoje namere je izneo na tribini Pokreta Snaga Srbije – BK održanoj povodom izbora za mesne zajednice u Subotici. On je tada narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću uručio pasoš Mini Jugoslavije dodavši da je već iskopan bazen čije su ivice nalik obali Jadranskog mora i da bi bilo dobro da čuvena porodica biznismena iz Peći u toj „državi“, koju je rad da im preda, napravi dom za stara lica, povratnike iz inostranstva.

Dragomir J. Karić je s osmehom prihvatio, da kažemo, rozikasti pasoš u kojem su osim ličnih podataka, njegova slika sa suprugom Hafom, himna SFRJ, te fotografije onih koji su nošeni jugonostalgijom već posetili taj kutak u Subotici. Poneki su kroz radne akcije pomogli da dobije elemente kojima se odlikovala Titova Jugoslavija, zemlja iz koje su braća Karić krenuli u relazaciju nekih od najvećih i najznačajnijih građevinskih poduhvata na svetu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime