Izvršni odbor Pokreta SNAGA SRBIJE-BK poručio

0
1093

Dan uoči sastanka operativnog rukovodstva Srpske napredne stranke, održan je skup proširenog sastava  Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE- BK. Slučajnost, ali i dobar čas, jer ove dve stranke su na svim izborima zajedno od kada su sa političke pozornice Srbije sišle stranke koje su vladale posle Petog oktobra.

Na oba skupa, bar koliko se može saznati iz medija, razgovaralo se o putu kojim Srbija trenutno korača ka cilju koji je od prvog dana isti, jasan i uspešan. I to je ono što nameće pitanje- hoće li i dalje ova koalicija zajednički nastaviti da jača Srbiju. Jer, ma koliko izgledalo stabilno, tle Evrope stalno podrhtava pod pritiskom onih koji nikako da shvate da se svet okreće oko svoje ose ne da se   ništa ne bi unapređivalo, a još manje da bi neke snage, koje su izgubile svoje pozicije, mogle da ga zaustave.

Dakle, svet ne miruje. Nama prete da nas neće primiti u EU ako ostanemo prijatelji sa Rusima i Kinom. Naša opozicija je ovih dana došla na najbezumniju ideju da se raspusti Vlada koja je ubedljivo dobila prošle izbore i da oni uđu u Vladu.

Dragomir Karić, zamenik predsednika PSS-BK i narodni poslanik obraćajući se prisutnima kazao je da je Vučić potpuno u pravu kada smatra da treba da se zna „ko kosi, a ko vodu nosi“.

„U potpunosti podržavamo da na koalicionoj listi SNS svi partneri izađu samostalno na izbore i neka se pokažu, pa onda neka tek prave koaliciju sa SNS. Za proteklih sedam godina mnogi su dobili i previše poverenja, a uprkos tome su nezadovoljni, a dobili su i mesta u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti“, kaže Karić.

Na pitanje da li će PSS dati primer ostalima i samostalno izaći na izbore Karić  odgovara da će to učiniti sa velikim zadovoljstvom ako tako predsednik odluči.

“U našem programu centralno mesto zauzima porodica kao temelj društva, zatim privreda, obrazovanje, socijalna politika, sport. Nikoga ne napadamo, ni sa kim ne ratujemo i ne ulazimo u konflikt, istakavši da je porodica država“

PSS- BK je sa svoje strane, ostajući verani koaliciji u kojoj su i sada, spreman da to nastavi, ali veruje da bi bilo korisno da na mnogim mestima ide i samostalno.  Jer, ima odlične šanse  da  na lokalnim ili parlamentarnim okušaju svoju snagu sami pred biračkim telom, računajući upravo na onaj deo koji se razočarao u stranke kojima je na prošlim dao svoj glas.

I jasno se dogovorili – istestirati sopstvene snage, zahvaliti se onim opštinskim odborima koji nisu u stanju da imaju i liste, i kontrolore, i sigurne glasače. Dakle, na izbore pod geslom – zajedno smo jači!

Jer, samo tako, ako svako u svom kraju, u svojoj ulici, u svojoj mesnoj zajednici  objasni suštinu onog što  Srbiju očekuje, što može da ubrza a ne uspori sadašnji hod ka saradnji sa svetom u celini.

PSS- BK je jaka onoliko koliko oni koji su sada na čelu opštinskih ili okružnih odbora svesni da niko neće ništa da im donese na tacni! A uvek ima drugih koji su mudriji, jači ili sposobniji od nas samih, zar ne!, konstatovali su prisutni članovi IO GO predvođeni predsednicom Persom Minjović.

Na sednici su usvojeni zaključci i dati konkretni zadaci za naredni period.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime