Gromoglasan aplauz za Dragomira J. Karića u Kazahstanu

0
651

Narodni poslanici Dragomir J. Karić i Zvonimir Đokić, članovi Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, učestvovali su na interparlamentarnoj konferenciji „Institut za Predsedništvo: kazahstanski model“, održanoj u Nur-Sultanu, prestonici Kazahstana.

Gromoglasnim aplauzom je propraćeno obraćanje narodnog poslanika Dragomira J. Karića, koji se posebno zahvalio Kazahstanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije. Bilateralne odnose dve zemlje je ocenio kao dobre i prijateljske i naglasio značaj dijaloga sa mlađim generacijama.

Na marginama skupa, delegacija Narodne skupštine Srbije se sastala sa predsednikom Parlamenta Kazahstana Nurlanom Nigmatulinom. Na sastanku je istaknut značaj parlamentarne diplomatije i saradnje dva parlamenta na multilateralnom planu.

Ministar trgovine u Vladi Kazahstana, Bakut Sultanov, takođe je razgovarao sa narodnim poslanicima Dragomirom J. Karićem i Zvonimirom Đukićem, a glavna tema odnosila se na mogućnosti i perspektive saradnje dve države u oblasti trgovine.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime