Episkop valjevski Milutin darovao Arhipastirsku gramatu tek rođenom Maksimu, 201. Kariću

0
399

Dragomir J. Karić posetio Eparhiju valjevsku

U ime svog 13. unučeta narodni poslanik je doneo prilog za Hram Svetog Nektarija Eginskog, a vladika se zahvalio porodici Karić za sve što čine za srpsku crkvu, Kosovo i Metohiju i srpski narod

Episkop valjevski Milutin ugostio je u Eparhijskom domu narodnog poslanika Dragomira J. Karića, koji mu je uz zahvalnost za sve što čini za srpski narod preneo pozdrave svoje majke mati Angeline, monahinje u Pećkoj patrijaršiji, koja će u januaru napuniti 100 godina, brata Bogoljuba i snaje Milanke Karić, kao i svih članova porodice Karić.

Prijateljski susret je uveličan Arhipastirskom gramatom, koju je vladika s izuzetnom čašću darovao tek rođenom Maksimu Mileusniću, Dragomirovom 13. unučetu i 201. Kariću, a u kojoj je, između ostalog, navedeno:

– Iako sa tri dana života, rođen zdrav i veseo od majke Danijele i oca Ivana, šalje prilog preko svog dede Dragomira J. Karića i bake Hafe za Hram Svetog Nektarija Eginskog u Valjevu. Blagosiljajući njega maloga i izražavajući veliku blagodarnost dedi koji je dana 6. 9. 2019. uručio dar, molimo Gospoda da blagoslovi čuvenu porodicu Karić.

Episkop valjevski Milutini i Dragomir J. Karić su, stavljajući po strani politiku, razgovarali o Pećkoj patrijaršiji, Kosmetu, onome što obeležava svetu misiju Eparhije valjevske, naglasivši da je radost susreta ono što je iznad svega ovozemaljskog, ali da ga je, nažalost, sve manje.

– Diplomatski razgovori, politički razgovori, sve to treba da bude, ali je prelepo i predivno kad ima bratskih susreta, kada se obradujemo susretu čoveka sa čovekom. Dragomir i ja smo pričali o lepoti susreta, lepoti srpske zemlje, i potrebe da naša država napreduje – rekao je episkop valjevski Milutin i dodao:

– Ja sam u bratu Dragomiru danas video čoveka kojeg osećam kao svoga brata u Hristu, bliskog čoveka, bliskog prijatelja svakoga ko želi dobro. Ono što je najvažnije, moram da kažem, oni su Karići veliki ljudi, veliki za Kosovo i Metohiju, a to je srce naše, to je bit naša, to je sve nama. Ako nemamo Kosova i Metohije, mi ne postojimo. Oni su stubovi na Kosovu i Metohiji i čast mi je da mogu u ovoj svetoj kući da zablagodarim Karićima za sve što čine dobro za srpsku crkvu, za Kosovo i Metohiju i za srpski narod. Mi kao braća tražimo jedni od drugih samo jedno – da se poštujemo!

Dragomir J. Karić je sa svojim saradnicima, a u pratnji episkopa valjevskog Milutina, sveštenstva eparhije valjevske, kao i starešine Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu prote Dragomira Jovanovića, posetio Hram Svetog Nektarija Eginskog, u kojem se nalazi delić moštiju čudotvorca koji isceljivao od najtežih bolesti, uključujući i kancer.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime