BLOG

„Богољубова зелена салата“ представљена на Сајму књига! (ВИДЕО)

27 окт 2017, Posted by Snaga Srbije in Vesti

Књига „Богољубова зелена слата“ представљена је на 62. Београдском сајму књига на штанду Карић фондације.

Аутор је Мирко Стаменковић, некадашњи новинар, главни уредник најчитанијих листова у Југославији и особа која најбоље познаје породицу Карић.

Стаменковић је на представљању књиге истакао да читаоци морају да купе и прочитају књигу, да би спознали значај досадашњег рада Богољуба Карића.

Он је посетиоцима открио да само један детаљ који сматра битним, није записао у књизи, а то је да: „Иза сваке успешне жене, стоји успешан мушкарац. Добро сте чули, нисам погрешио, само сам с разлогом ову изреку мало изокренуо“.

Поред великог броја посетилаца који су дошли да сазнају о каквом делу је реч, међу присутнима била је и многочлана породица Карић, пријатељи, познаници.

Осим аутора, о делу су говорили и Миша Ћирић, оснивач Међународног пословног клуба „Дијаспора гроуп“ и пројекта „Упакована носталгија“, проф. др Костадин Пушар,специјали саветник Унивезитета за мир и развој, као и емиритус професор Универзитета Браћа Карић, Борислав Миљановић, некадашњи новинар БК телевизије, доктор комуникације и директор Репрезент система.

Присутни су ипак са највећом знатижељом чекали да им се обрати Богољуб Карић.

„Мирко Стаменковић више деценија прати наш рад, а за оне који не знају, ми смо још у оној Југославији први основали приватну и породичну компанију,и од тада је прошло, скоро пет деценија. Имали смо срећу да је тадашњи председник Тито посетио наш град Пећ и да му се свидело то што ми радимо као породица. Сматрао је да ти породични бизниси могу само да допринесу развоју државе и рекао да нам се омогући шта год да нам треба. У то време смо Сретен, Драгомир, Зоран, Оливера и ја смо за четири године, отворили пет компанија. Почели смо са петоро људи, а онда смо расли. Маршал је, као пример породичног бизниса, на састанцима са представницима Совјетског Савета узимао нашу породицу и у то време је то била велика част. Убрзо након тога посетили смо Русију и тако кренули у те воде у тој земљи. Ми смо први Срби који су основали приватне компаније у Русији и данас смо једна од највећих компанија“, нагласио е Богољуб Карић и додао да је породица Карић остварена породица.

Сви посетиоци имали су прилику и да се лично упознају са Богољубом Карићем као и да им он потпише примерак књиге.