BOGOLJUB KARIĆ: Treba da budemo srećni, Tramp ima velike simpatije prema Srbiji i Rusiji

0
825


Biznismen Bogoljub Karić povodom pobede Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima rekao je da Srbija treba da bude srećna, jer je na čelo SAD-a konačno došao čovek koji ima najbolje namere prema Srbiji.

„Treba svi da budemo srećni jer Tramp dobro poznaje Srbe i ima najveću želju da sa Srbijom i Rusijom napravi najbolje odnose. Tramp vidi Vašington, Moskvu i Berlin kao novu politiku koja treba da ojača ekonomsku poziciju Amerike i da je vrati na pravi put“, rekao je Karić u direktnom uključenju u Jutarnji program TV Pink.

On je naveo da je Tramp neka vrsta hitne pomoći i spas za Ameriku, koja već dve decenije ekonomski tone.

„Politika bivših američkih političara bila je da avionima, tenkovima i ratovima osvajaju teritorije i tržišta. Trampova vizija i filozofija su drugačije, da sve radi integracijom i poslovnom saradnjom sa drugim državama i da tako ekonomski ojača Ameriku i vrati je u ekonomski centar sveta“, naglasio je Karić dodajući da je mir cilj novog američkog predsednika.

Kako kaže, Tramp će voditi politiku koja je u interesu Amerike ali i celog sveta, što će biti ogromna promena za Ameriku koju je zahvatila žabokrečina s jednom postojanom politikom koja se vodi skoro tri decenije.

„Tramp treba to da promeni, što neće biti uopšte lako i prosto. Američki sistem i birokratija su toliko jaki i čvrsti da predsedniku neće biti lako da izmeni ključne stvari“, rekao je Karić.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da iskoristi ogromnu šansu da ostvari dobar i blizak kontakt s Trampom, pre nego njegovu politiku uobliče i probaju da blokiraju njegove nove akcije.

„Tramp ima velike simpatije i prema Rusiji kao strateškom partneru što do sada američka politika nije imala, već je narod plašila da je Rusija zlo, koje hoće da uništi Ameriku. Sada se pojavio čovek koji govori potpuno drugačije. Ovakva politika je nepoznata američkom narodu i politici jer oni imaju drugačiji sitem koji postoji decenijama“, završio je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime