Bogoljub J. Karić: Domaći zadatak za srpsku poslovnu elitu

0
380

Spoljnopolitičke aktivnosti premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića uvek su bile u funkciji razvoja srpske ekonomije, što pred našu poslovnu elitu postavlja domaći zadatak da sa nemačkom tačnošću, preciznošću i kvalitetom iskoristimo otvorena vrata globalnih ekonomskih sila i realizujemo šansu za biznis koji se meri milijardama evra i stotinama hiljada novih radnih mesta.

Predsedenik Vučić je kao državnik i reformator, uspeo da za kratko vreme vrati ugled i kredibiltet Srbije u međunarodnim odnosima i učini je osloncem stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi. Razgovori sa predsednicima Kine i Rusije, Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, kao i brojni susreti sa najvišim svetskim liderima na Forumu u Pekingu, samo potvrđuju da je Srbija ponovo postala cenjena, uvažavana i da je stasala u nezaobilaznog strateškog partnera najvažnijih svetskih centara – Evropske unije, Rusije, Kine i SAD.

Srbija tri decenije nije imala adekvatnu sliku u svetu, ali su je istorijski koraci predsednika Vučića u političkom i ekonomskom smislu profilisali u poštovanu, stabilnu i kredibilnu državu. To je važan preduslov za povećanje ekonomske saradnje, za viši nivo stranih investicija, strateška partnerstva u velikim infrastrukturnim projektima, za otvaranje novih radnih mesta, povećanje standarda građana Srbije i najveće zarade zaposlenih u regionu.

Pred poslovnom elitom u Srbiji je veliki izazov da na najbolji način uradi domaći zadatak koji joj je postavio predsednik Vučić i iskoristi novonastali privredni ambijent.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime